Emlak Terimleri

Angolalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Angolalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Angolalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Angolalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...

Angolalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Angola güneybatı Afrika'da, Namibya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Zambiya ile komşu olan, batısında Atlas Okyanusu bulunan bir ülkedir. Angola'ya ait olan ve ülkeye sınırı olmayan yakındaki Cabinda ili de Kongo Brazaville ile sınıra sahiptir.


Peki, Angolalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Angolalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Angolalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Angolalıların Türkiye'den gayrimenkul edinimleri ile ilgili esaslar, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Angola vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor.


Ayrıca Angola vatandaşları için özel bir koşul bulunmuyor. Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Angola vatandaşlarının bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Gereken evraklar:

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.