03 / 05 / 2024

Anguillalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Anguillalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Anguilla vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan ev sahibi olabiliyor mu? Anguillalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Anguillalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Anguillalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Anguillalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Anguilla, Karayipler'de bulunan bir Britanya Denizaşırı Toprakları ülkesidir. Küçük Antiller'deki Leeward Adaları'nın en kuzeyinde bulunan ada devleti, Porto Riko ve Virgin Adaları'nın doğusunda ve Saint Martin'in tam olarak kuzeyindedir. 


Anguilla'nın ana adasının boyutları yaklaşık olarak 16 mil (26 km) uzunluğunda ve 3 mil (5 km) genişliğinde olup, bu ada dışında pekçok ufak adadan ve kalıcı yaşamın olmadığı kayalıklardan oluşur. Adanın başkenti The Valley'dir. 


Peki, Anguilla vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan ev sahibi olabiliyor mu? Anguillalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Anguillalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Anguillalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yapılan düzenlemelere göre yabancılar Türkiye'den ev, arsa ve işyeri gibi taşınmaz mal sahibi olabiliyor. Ancak yabancıların Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümünün 30 hektarı geçmemesi gerekiyor.


Türkiye'den gayrimenkul alacak Anguilla vatandaşlarının yapmaları gereken şey gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine gitmek.


Tapuda gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.




Geri Dön