02 / 05 / 2024

Anka Yapı Kaliç Rezidans ile bölgeye lüks konsept getiriyor!

Anka Yapı Kaliç Rezidans ile bölgeye lüks konsept getiriyor!

Çayırova'da geliştirdiği projelerden sonra yönünü daha çok İstanbul'a çevirme kararı alan Anka Yapı, altı projeden oluşan 1.507 konutluk hedefine ulaşmak için ilk halkayı Pendik'e kurdu. Şirket, burada 52 konutluk butik bir proje yapacak



Çayırova'da geliştirdiği projelerden sonra yönünü daha çok İstanbul'a çevirme kararı alan Anka Yapı, altı projeden oluşan 1.507 konutluk hedefine ulaşmak için ilk halkayı Pendik'e kurdu. Şirket, burada 52 konutluk butik bir proje yapacak.

Konut üretimi çalışmalarına 1999'da yaşanan depremden sonra Çayırova'da 1.800 konut inşaatıyla başlayan Anka Yapı, o günden bu yana ürettiği 5 bin konutluk rakamı gerçekleştireceği projelerle artırma kararı aldı. Şirket, aldığı bu karar doğrultusunda yıl içinde 1.507 konutun ve 200 işyerinin inşaatına başlayacak.

Belirledikleri hedef doğrultusunda 2011'de İstanbul'un altı ayrı noktasında 1.455 konut ve 200 işyeri yatırımı yapma kararı aldıklarını belirten Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, bunlardan biri olarak çalışmalarına başladıkları Pendik'teki 52 konutluk Kaliç Rezidans projesine dikkat çekti. Projenin lüks segmentte yer aldığını kaydeden Temel, Şubat 2011de inşaatı için temel attıkları projenin toplam 8 bin metrekare arsa üzerinde gerçekleştirildiğini dile getirdi. Sekiz katlı binalar şeklinde tasarlanan yapıda dairelerin büyüklüklerini ise 60 ile 250 metrekare arasında tasarladıklarını söyleyen Temel,  geliştirdikleri ödeme koşullarına dikkat çekti.

Sağlık sektörünü hedefliyor
Kendi bünyelerinde 60 aya kadar vadeyle taksitlendirme yaptıkları gibi müşteriye en uygun ödeme koşulu için özel modeller geliştirdiklerini vurgulayan Temel, banka ile taksitlendirme çalışmasında ise vadenin 120 aya kadar çıkıtğını ifade etti. Temel, dairelerdeki fiyatları 130 bin TL ile 700 bin TL aralığında belirlediklerini kaydetti.
Projeyi geliştirirken lokasyonu için özel bir çalışma yaptıklarına işaret eden Şaadet Temel, şöyle devam etti: "Kaliç Rezidansın sağlık kurumlarına, okullara ve alışveriş merkezlerine yakın bir noktada yer almasına özen gösterdik. Şu anda devlet hastanesine 3 kilometre mesafede yer alıyor. Bu yönüyle projenin sağlık sektörüne hitap ettiğini söyleyebilirim."

İki ayda bir projeye temel atacak
Şaadet Temel, Çayırova ve Silivri'de geliştirdikleri projelere dikkat çekti. Krizli yıllarda her iki bölgede her gün sekiz konut üreterek 17 ayrı projede 5 bin konut teslimi gerçekleştirdiklerinin altını çizen Temel,  bugün belirledikleri hedeflerle Çayırova ve Silivri'nin dışına çıkarak İstanbul'da çok geniş bir sahaya yayılma kararını aldıklarını açıkladı. "Büyük denizlere yelken açıyoruz" diyen Temel, Pendik'teki konut üretim hedeflerinin 124 olduğunu  belirterek, bu bölgede bir başka projeleri olduğu mesajını verdi. Temel, İstanbul'da belirledikleri diğer projeleri ise şu sözlerle anlattı:" Silvri Kınalıdada 253, Çayırovada 650 konut ve 200 işyeri, Soğanlıkta 180, Kartal Yakacıkta 160 ve Sancaktepede de 140 konutun inşaatına başlıyoruz."

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön