29 / 04 / 2024

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı uzuyor!

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı uzuyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Çankaya İlçesi Yukarı Öveçler ile Aşağı Öveçler mahalleleri sınırlarında bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı’nın uzatılmasına karar verildi...




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara’nın dışarıya açılan en önemli kapısı Kuzey  Ankara  Girişi’nde uygulanacak, “Cephe Aydınlatma Projesi” onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında yapılan toplantısında, Başkanlık yazıları görüşüldü. 

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan Başkanlık Yazısı’nda; Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin Türkiye’nin en prestijli projeleri arasında yer aldığına dikkat çekilerek, projenin konumu itibariyle protokol yolu güzergahında bulunması nedeniyle de Başkent Ankara’nın ve Türkiye’nin dışa açılan kapısı olma özelliği taşıdığı vurgulandı. 

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında bulunan hak sahibi konutlarının ve rekreasyon alanı dahilinde bulunan yeşil alan, havuz, sosyal donatılar, küçük yapılar ve köprü gibi çevre tanzim elemanlarının dış cephelerinin aydınlatmalarının yapılmasının kent estetiği ve görsel bütünlük açısından uygun olacağı değerlendirilen Başkanlık Yazısı’nda, projenin, bölgedeki, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde bulunan hak sahibi konutlarının ve rekreasyon alanı dahilinde bulunan yeşil alan, havuz, sosyal donatılar, küçük yapılar ve köprü gibi çevre tanzim elemanlarının dış cephe aydınlatmalarının yapılarak bakım, onarım ve işletme giderlerinin Belediye Kanunu’nun 73. Maddesi gereğince Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanmasına yer verildi. Başkanlık Yazısı, “oy birliği” ile kabul edildi.


-1071 MALAZGİRT BULVARI UZUYOR 

Çankaya İlçesi Yukarı Öveçler ile Aşağı Öveçler mahalleleri sınırlarında bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı’nın, 1232. Cadde ile birleştirilerek 1071 Malazgirt Bulvarı’na ilave edilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı da İsimlendirme Komisyonu’na gönderildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön