27 / 04 / 2024

Ankara 15 Temmuz Müzesi için çalışmalar başladı!

Ankara 15 Temmuz Müzesi için çalışmalar başladı!

Darbecilere karşı destansı kahramanlığın müzesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısına inşa edilecek. 



Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yapılması talimatını verdiği  Ankara  15 Temmuz Müzesi için çalışmalar başladı. 15 Temmuz Müzesi, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısındaki Şehitler Abidesi'nin yanına inşa edilecek. Müzede 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı koyarken şehit olan 250 kişi için de özel bölümler bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 15 Temmuz darbe girişiminin unutturulmaması için Ankara'da 15 Temmuz Müzesi'nin yapımına başlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına yapılacak olan müze alanı çevrelendi. Önümüzdeki günlerde müze inşa çalışmalarına da başlanacak. Müze, Külliye'nin karşısındaki Şehitler Abidesi'ni de tamamlayıcı nitelikte olacak. Müzeyi gezen ziyaretçiler son olarak 'tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet' ilkesini simgeleyen abideyi de ziyaret edecek.

250 ŞEHİT İÇİN ÖZEL BÖLÜM


15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlar, modern müzecilik teknikleriyle anlatılacak. Hazırlanacak özel alanda bazı ışık ve ses efektleri, görüntülere de yer verilecek. Müzede 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı koyarken şehit olan 250 vatandaş için de özel bölümler bulunacak. 250 şehidin hayat hikâyelerinin de anlatılacağı müzede, şehit ve gazilerin bazı özel eşyaları, 15 Temmuz gecesi zarar gören bazı araçların da sergilenmesi de planlanıyor. 15 Temmuz Müzesi'nde Türkiye'nin yıllardır mücadele ettiği proje terör örgütleri de özel bir alanda anlatılacak. 

YEŞİL ALANLA UYUMLU


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan müze, proje alanındaki yeşil alanla uyumlu şekilde tasarlandı. Kapalı alanları zemin altında planlanan müze, daha çok açık alanlardan meydana gelecek. Ağaçlar arasında yapılacak yürüyüş yollarında 15 Temmuz ile ilgili çeşitli sunumlar yapılacak. Müzenin ilk etabının 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümüne yetiştirilmesi planlanıyor.

ŞEHİTLER ABİDESİ'Nİ REHBERLER ANLATIYOR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'ni ziyaret eden vatandaşlara rehberlik hizmeti sağlanması talimatını da verdi. Böylece umhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı, 3 rehberi anıtta görevlendirdi. Rehberlerin hem 15 Temmuz darbe girişimi hakkında hem de anıtın teknik özellikleri hakkında vatandaşlara bilgi verdiği de açıklandı. Ankara'daki abidede de İstanbul'daki anıtta olduğu gibi 24 saat boyunca Kuran-ı Kerim okunması için çalışma yapılmasının da planlandığı belirtildi.

BOMBALANAN ALAN CAMEKÂN İÇİNE ALINDI


15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hain darbecilerin saldırısında zarar gören Millet Camisi önündek bulunan alan özel bir camekânla örtüldü. Bombalanan alanın etrafı da çevrildi ve bombalamanın ardından çekilen bir fotoğraf da bu noktaya konuldu.

 


Geri Dön