25 / 05 / 2024

Ankara Aloha Evleri krizden etkilenmedi!

Ankara Aloha Evleri krizden etkilenmedi!

Aloha Grup Başkanı Metin Güngör ekonomik kirz için, "Yaşam alanı yarattık, krizden etkilenmedik" dedi



Aloha Group, 30 yıllık bir geçmişe sahip. Turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Şirketin Ankara'da gerçekleştirdiği Aloha Evleri Projesi tamamlandı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Metin Güngör, çevredeki yüzlerce alternatiften biri olmak yerine şehrin merkezinde yüksek standartta ve kaliteli bir yaşam alanı hazırlamak amacıyla yola çıktıklarını söylüyor. Bu nedenle de ekonomik krizden etkilenmediklerine dikkat çekiyor.
Ankara'da gerçekleştirilen Aloha Evleri Projesi'ne, 2008'in mayıs ayında başlanmıştı. Kısa bir sürede tamamlanarak sahiplerine teslim edilen projede yaşam artık başlıyor. Adeta bir ormanın içinde yer alan proje, 3 blok ve 66 daireden oluşuyor. Dairelerin 51 tanesi 224 metrekarelik bir alana sahip. Bunlar haricinde metrekare bazında birbirinden farklı 9 tane bahçe, 6 tane de çatı dubleksi bulunuyor. En büyük daire 488 metrekare.
Projeyi başarıyla tamamladıklarını belirten Aloha Group Yönetim Kurulu Başkanı Metin   Güngör, "Projemizde nisan ayında yaşam başlıyor" diyor. Güngör, "Aloha Evleri, lüks bir konut projesinden çok bir yaşam alanı projesi olduğu için ekonomik krizden etkilenmedi" diye konuşuyor. Metin Güngör'ün, sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

Aloha Evleri projesi hakkında bilgi verir misiniz?
Aloha Evleri Projesi, Gaziosmanpaşa Büyük Esat Vadisi'nde Aloha Group tarafından gerçekleştirildi. Arazimiz 17 bin 735 metrekare. Ayrıca Çankaya imar planında da görülebileceği gibi karşısında 43 bin 576 metrekare park ve rekreasyon alanı, yanında 11 bin 199 metrekare ağaçlandırılacak alan, arkasında 2 bin 721 metrekare park alanı, önünde ise 3 bin 488 metrekare koruluk alan var. Ayrıca kendisine ait 11 bin 526 metrekare peyzajı ile toplam 72 bin 510 metrekare 'lik küçük bir ormanın içinde bulunuyor.
Projenizin, lüks konut segmentinde yer alan diğerlerinden farkı ne?
Çevremizdeki yüzlerce alternatiften biri olmak yerine şehrin merkezinde, otel konforunda, yemyeşil, kocaman bahçesiyle yüksek standartta ve kaliteli bir yaşam alanı hazırlamak amacıyla yola çıktık. Aloha bahçelerinde meyve ve sebze bahçeleri, çiçek bahçeleri, dinlenme alanları, gazebo, outdo-or şömine, barbekü, açık hava sineması ve çocuk parkı da bulunuyor. Oluşturduğumuz doğanın yanı sıra sağlıklı yaşamı destekleyen alanlar tasarladık ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik.
Evinizden özel bir asansör ile girilebilen SPA, spor ve sağlık kulübü olan Oxygen Club projemizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Birbirleriyle hiç ortak duvarı olmayan sessiz ve özel sistemlere sahip kokusuz daireler, "multi-switch sys-tem" ile 4 uydunun istediğiniz yayınını "HD" olarak izleme imkanı, ısı izolasyonunda mükemmel uygulamalar, geri dönüş sirkülasyon pompalı 24 saat anında sıcak su, misafir otoparkı ve açık otoparklar haricinde her daireye 2 kapalı otopark, 1 depo ve bisiklet parkı, 48 adet gece görüşlü güvenlik kamerası, teknolojik güvenlik sistemleri, 24 saat nokta ve devriye güvenliği ve daha birçok özel çözümle Aloha Evleri'ni komşularımıza teslim ediyoruz.
Aloha Evleri hangi sosyal ve sportif olanakları sunuyor?
Öncelikle Türkiye'de bir ilk olan, evinizden özel bir asansör ile girilebilen SPA, spor ve sağlık kulübü olan Oxygen Club geliyor. Bahçeyle bütünleşen, panoramik manzaralı ve sualtı müzik sistemine sahip kapalı yüzme havuzu ve jakuzi bulunuyor. Ayrıca yüzme havuzunda su masajları yapan 2 adet jet stre-am sistemi ve sirkülasyonu, tamamen ayrı çocuk havuzu, kapalı yüzme havuzu önünde, bahçeyle bütünleşen ve tik ağacından güneşlenme ve dinlenme terası, bahçe ve  Ankara  manzaralı, taze hava ve saf oksijen destekli 'fitness salonu', bahçe ve Ankara manzaralı çok amaçlı salon, Vitamin Bar ve Cafe House, önü tamamen cam, bahçe ve Ankara manzaralı sauna ve buhar odası, egzotik duşlu masaj odası, kuaför, cilt bakım ünitesi, sağlık odası, aile hekimi, diyet uzmanı, spor hocası hizmeti, isteyenlere ekip biçmeleri için hobi bahçeleri ve en güzel hobi bahçesi yarışmaları, her daireye yaz aylarının her pazar sabahında, sebze ve meyve bahçelerimizdeki organik ürünlerden hazırlanan küçük bir sepet, açık hava sineması, kış bahçesi ve gazebo, outdoor şömine ve barbekü, tenis, squash, basketbol ve voleybol alanı, TV ve internet üzerinden takip edilebilen çocuk oyun odası ve ücretsiz concierge hizmetlerinin dahi verileceği üye aidatı olmayan bir yönetim sistemi sunuyoruz.
 Aloha Group, bu proje dışında nelerle ilgileniyor?
Aloha Group, inşaat, turizm, yatırım ve işletme konularında faaliyet gösteriyor. Alanya'da Club Turkuaz-Titan Otel, Aloha Otel,  İzmir  Doğan-bey'de Amarente Otel, İzmir Seferihisar'da Club İzmiralda, Bodrum'da Baytur Otel grubumuz tarafından inşa edildi ve işletmeye açıldı. Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 1986 yılındaki yap-işlet-devret sisteminin ilk arazi tahsisi için yapılan ihalesini grubumuz kazandı ve Gümüldür'de Club Aloha Tatil Köyü inşaatını tamamlayarak işletmeye açtı. Turizm tesisleri haricinde, Özlem Tatil Sitesi ve Çıracı Konudan inşaatları da grubumuz tarafından yapıldı. Şu an yurtiçinde 8 şubesi olan A grubu 3 adet seyahat acentemiz bulunuyor. Bu acentelerimiz yurtdışında da Aloha Turistik GmbH, Anadol Reisen GmbH ve Rekord Travel gibi tur operatörleri ile birlikte ortaklıklar içerisinde çalışıyor. Türkiye'nin en çok döviz getiren seyahat acenteleri listesinde hep ilk 10'da yer alıyoruz.
Türkiye 'de genel olarak konut sektörünün içinde bulunduğu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
2009  yılının  başında  sektörün küçülmekte olduğunu, fakat banka faizlerinin düşmesiyle birlikte inşaat sektöründeki küçülmenin yavaşladığını, hatta sektörün tekrar bir büyüme trendine girdiğini söyleyebiliriz. Ekonomideki olumlu gelişmelere bağlı olarak gerçekleşen bu faiz düşüşü, piyasada da bir hareketlilik yarattı. Biz de Aloha Group olarak krizde hız kesmeyerek ve kaliteden taviz vermeyerek inşaatımıza devam ettik. Zira kriz ortamlarında az zarar görmenin yolu, yüksek kaliteli ve yüksek katma değerli ürünlerden geçiyor.
 Piyasayı nasıl görüyorsunuz?
Küresel ekonomik kriz tüm sektörleri etkilediği gibi konut sektörünü de etkiledi. Ancak Aloha Evleri, lüks bir konut projesinden çok bir yaşam alanı projesi olduğu için ekonomik krizden etkilenmedi. Şu sıralar krizin olumsuz etkilerinin çok yoğun yaşandığı bir gerçek ve birçok inşaat firması inşaatlarını durdurmuş vaziyette. Bu krizde "hiç hız kesmeden devam eden kaç firma var" derseniz çok fazla seçenek olmadığını görürsünüz. Firmamız Aloha Group da 27 yıllık köklü bir turizm ve inşaat firması olduğundan dolayı, ekonomideki dalgalanmada pozisyon değiştirmeyip kaliteden taviz vermeyerek krizi yara almadan atlatmayı başarmıştır.
Konut içi zaman mı?
Faizlerde düşüş beklentisiyle ev alınımın ertelendiği, konut fiyatlarında meydana gelecek bir artış, faiz düşüşünden yaratılacak finansal kazancı da ortadan kaldırabilir. Dolayısıyla konut sahibi olmak isteyenlerin bu konuya çok dikkat etmesini ve kendilerine uygun olduğunu düşündükleri gayrimenkulleri kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.
Ankara odaklı olarak baktığınızda, gördüğünüz manzara nedir?
Günümüzde konut sektörü hızlı bir değişim yaşıyor. Bu değişimin etkileriyle birlikte, pazar yapısı, müşteri tercihleri, rekabet koşul eskiden uygulanan bir yönetim tekniği büyük değişim içeriyor. Türkiye konut sorunu ele alındığında günümüzde önemli bir durum arz ettiğini görüyoruz. Ayrıca Türkiye'de konut sektörünün gelişmesi, genel ekonomik gelişmenin etkisi altında olduğu için yaşanan küresel finansal krizin de bu sektörün gelişimine olumsuz etkisi olmuştur. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre tüm Türkiye genelinde inşaat sektöründe üretim yüzde 20,1 azalırken bina inşaatındaki üretim düşüşü yüzde 30,2'yi bulmuştur. Ankara gibi büyük şehirlerde de arsa ve malzeme fiyatlarındaki yükselme yüzünden faaliyetler, maliyetlerin daha düşük olduğu çevre il ve ilçelere kaydırıldığı için sorunlar yaşanıyor.
Sibel Köklü/Capital


Geri Dön