27 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. İlçe genelinde 5 mahallede çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.



Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Altındağ Belediyesi'nde yer alan habere göre; Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın talimatlarıyla, Altındağ'ın en problemli yerlerinden olan bölgelerde değişim ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanında, çok kısa sürede çok fazla yol kat ettiklerini dile getiren Başkan Asım Balcı "Altındağ'ın farklı mahallelerinde dönüşüm çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Bir bölgede yıkım gerçekleştirirken, başka bir bölgede molozları kaldırıyor, bir diğer bölgede ise yeni, modern ve tarihi dokuya uygun yapıların temellerini atıyoruz. Altındağlı vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir hayat sürebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

 Ankara Altındağ da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

KALE DEĞER KAZANACAK

Kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli bir bölümü Altındağ'ın tarihi alanlarında yapılıyor.  Ankara  Kalesi'nin eteklerinde metruk yapıların yıkımlarının sürdüğünğ söyleyen Başkan Balcı, şu açıklamalarda bulundu:

"Ankara Kalesi'nin eteklerinde, Ankara için çok önemli ve çok da değerli bir bölgede, Kayabaşı adı verilen alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu bölgede dönüşüm için gerekli adımları kısa sürede attık. Bugüne kadar 450 metruk yapıyı yıktık. Yıkımlarımız devam ediyor. Bu bölgedeki dönüşüm tamamlandığında, bu çalışma Ankara Kalesi için de çok faydalı olacak."


TARİHİ ALANLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Hacettepe bölgesinde ise restorasyon çalışmaları yapılıyor. Bugüne kadar 8 konağın inşaatının tamamlandığı bölgede, 10 yeni konağın da inşası sürüyor. Ek olarak bölgedeki tarihi çeşmeler ve evlerin de restorasyonu devam ediyor.

 

CİNDERESİ ALTINŞEHİR OLDU

Altındağ'ın kanayan yarası Cinderesi bölgesinde ise hak sahipleri kısa süre içerisinde modern konutlara kavuşacak. Cinderesi bölgesinin Altındağ'ın kanayan yarası olduğunu dile getiren Başkan Balcı, "Göreve gelmeden önce bu konuyu çözeceğimize, hak sahiplerini konutlarına kavuşturacağımıza söz vermiştik. "Söz verdiğimiz gibi' parolasıyla çıktığımız bu yolda, neye söz verdiysek yerine getirdiğimiz gibi, bu sözümüzü de tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şükürler olsun, mahcup olmadık. Çok önemli adımları, çok kısa sürede attık. İnşallah yine söz verdiğimiz gibi, kısa sürede inşaatı tamamlayacak ve yıllarca ev özlemi çeken hak sahiplerini evlerine kavuşturacağız." dedi.

AKTAŞ'TA BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Altındağ Belediyesi, Aktaş'taki hak sahiplerine verdiği sözü de tuttu. Aktaş'ta da, Türkiye'ye örnek olacak dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Dönüşüm dahilinde inşa edilecek 357 konut için düğmeye basıldı. Aktaş bölgesinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Balcı "Sözümüzü tuttuk, Aktaş'taki hak sahiplerinin de yüzünü güldürdük. Hak sahiplerinin modern konutlarını çok kısa sürede tamamlayıp, kendilerine teslim edeceğiz inşallah... Şimdiden herkese hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Ankara Altındağ da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

SOLFASOL'DE AHDE VEFA DÖNÜŞÜMÜ

Hacı Bayram-ı Veli'nin, Solfasol Mahallesi'nde doğduğu ev ve çevresinde de Altındağ Belediyesi'nin kentsel değişim ve dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Bölgenin tarihi ve kültürel yapıya uygun olarak yeniden ayağa kaldırılacağını söyleyen Başkan Balcı "Ankaramızın manevi mimarı Hacı Bayram-ı Veli'nin, Solfasol'de bulunan doğduğu evi ile çevresini ihya ederek, tarihi ve kültürel dokuya uygun bir merkez haline getiriyoruz. Senelerdir ihmal edilmiş, bakım ve onarıma gerçekten ihtiyacı olan bir alandı... Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettik. Kendisi de bölgenin ne kadar önemli olduğunun farkında ve hemen talimat vererek çalışmamıza destek oldu. İnşallah Hacı Bayram-ı Veli'nin doğduğu ev ve çevresini yapacağımız çalışma ile ihya edeceğiz" dedi.

100'ÜNCÜ YILA EMİN ADIMLARLA

Cumhuriyet'in ilan edildiği Altındağ'ın, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Başkan Balcı "Altındağ için kendisine sunduğumuz her projede yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyor, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da destekleri için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!


Geri Dön