26 / 06 / 2024

Ankara Büyükşehir, 4 milyar 750 milyon TL'lik ulaşım yatırımı için düğmeye bastı! O raylı sistem hattı uzatılıyor!

Ankara Büyükşehir, 4 milyar 750 milyon TL'lik ulaşım yatırımı için düğmeye bastı! O raylı sistem hattı uzatılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü, M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem hattının uzatılması için düğmeye bastı. 4 milyar 750 milyon TL'ye mal olacak proje için çalışmalar resmen başlıyor.



Yeni yatırımlar için düğmeye basan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü, M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem hattını uzatıyor. Maliyeti 4 milyar 750 milyon TL olarak açıklanan yeni ulaşım yatırımı için çalışmalar resmen başlıyor.

 

9,47 KİLOMETRE VE 5 YER ALTI İSTASYONU

Çalışmaların resmen başlayacağı proje kapsamında, Koru-Yaşamkent Merkez ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları toplamda 9,47 kilometre uzunluğunda olacak ve 5 yer altı istasyonu bulunacak.

Maliyetiyle dikkat çeken projeyle M2 uzatma hatlarının mevcut Koru İstasyonuna bağlanması planlanıyor. Bu sayede, M1-M2-M3 hatları ile kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak.

Ankara Büyükşehir, 4 milyar 750 milyon TL lik ulaşım yatırımı için düğmeye bastı! O raylı sistem hattı uzatılıyor!

KORU-BAĞLICA ARASI SEYAHAT 10 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

“M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları” projesi ile M2 hattının işletme hızı 40 km/saat, Koru-Bağlıca istasyonları arası seyahat süresi yaklaşık 10 dakikaya düşecek. Yine aynı şekilde, Koru-Yaşamkent Merkez istasyonları arası seyahat süresi de yaklaşık 9 dakikaya düşmüş olacak.

Ankara Koru-Bağlıca istasyonları arasındaki uzatma hattının yaklaşık 31 bin 740 yolcuya hizmet vermezi planlanırken,  Koru-Yaşamkent Merkez istasyonları arasında ise 33 bin 239 yolcunun ulaşım talebi karşılanmış olacak.

PROJE BEDELİ 4 MİLYAR 750 MİLYON TL

Proje bedeli 4 milyar 750 milyon TL olan uzatma hattının inşaat faaliyetlerinin 36 ayda
tamamlanması planlanıyor. Başkentliler tarafından merakla beklenen projenin inşaat aşamasında 400 kişinin, işletme aşamasında ise 150 kişinin çalışması bekleniyor.
 

Engelli araçlarında ÖTV istisna süresi 5 yıldan 10 yıla çıkıyor! İşte yeni düzenleme

Dries Mertens Maçka'da oturduğu evi satın almak istedi! Dairenin dudak uçuklatan fiyatını duyunca vazgeçti! 

Konut kredisi faizlerinde son dakika! 1 milyon liranın geri ödemesi 5 milyon lirayı geçti!


Geri Dön