27 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bahçıvanlık Kursu başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bahçıvanlık Kursu başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, her yıl düzenlediği ve artık Başkent’te geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu”na başvurular, 30 Mart Pazartesi günü başlıyor. Başvurular, 3 Nisan Cuma günü sona erecek.




Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine her yıl düzenlediği ve artık Başkent’te geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu”na başvurular, 30 Mart Pazartesi günü başlıyor. Başvurular, 3 Nisan Cuma günü sona erecek. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, 10 iş günü şeklinde 2 hafta olarak ve 3 dönem boyunca düzenlenecek kurslarda, ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini, son 5 gün ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ile Başkent’in prestijli parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacağını bildirdi. 

Ömer Bircan, ücretsiz olarak düzenledikleri bahçıvanlık kurslarının artık Başkent’te geleneksel hale geldiğini belirterek, kursun ilk döneminin 20 Nisan’da başlayıp 1 Mayıs 2015 tarihine kadar süreceğini ifade etti.


-İLK BAŞVURAN 500 KİŞİYE ÖNCELİK VERİLECEK 

Bircan, kurslara başvuruların 30 Mart Pazartesi günü başlayıp, 3 Nisan Cuma günü sona ereceğini, ilk başvuran 500 kişiye öncelik verileceğini ve kurs bitiminde de kursiyerlerin “Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası” alacağını belirtti. 

Kurs, resmi kurum ve kuruluşlar ile tüm vatandaşlara açık olup, katılmak isteyenlerin iki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı - Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32 - Yenimahalle adresine bizzat başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.


-12 YILDIR BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR 

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık kursları, Türkiye’nin en yeşil kent merkezi unvanını gururla koruyan Başkent Ankara’da, 12 yıldır başarıyla sürdürülüyor.

Bahçıvanlık kursları sayesinde, Başkentli vatandaşlar salon ve bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları amaçlanıyor. 

Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 4 -15 Mayıs, üçüncüsü ise 18 - 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.


 


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön