02 / 05 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belbetonu satıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belbetonu satıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendi mülkiyetindeki Belbeton Beton Elemanları Sanayisini satmak üzere ihale açtı. 15 milyon liralık sermayeye sahip olduğu bildirilen Belbetonun yüzde 100 hissesi satışa sunuldu



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendi mülkiyetindeki Belbeton Beton Elemanları Sanayisini satmak üzere ihale açtı.
15 milyon liralık sermayeye sahip olduğu bildirilen Belbetonun yüzde 100 hissesi satışa sunuldu. Geçici teminatı 450 bin dolar olarak açıklanan Belbetonun ihalesi 8 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilecek.

 Hisseleri Satışa Sunulan Şirket            Şirket Sermayesi (TL) Satışa Sunulan Hisse Oranı (%)          Satışa Sunulan Hisse Miktarı Geçici Teminat Tutarı ($)        Son Teklif Verme Tarih ve Saati İhale Tarihi ve Saati
Belbeton A.Ş   15.000.000      100      2.500   450.000           08.12.2011 12:00       08.12.2011 16:00 (Onbeşmilyon)            (Yüzdeyüz)     (Ikibinbeşyiiz) (Dörtyüzellibin)
Belbeton Beton Elemanları Sanayi Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin % 98,40 oranındaki hissesine tekabül eden  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait iştirak hisselerinin, % 1,28 oranındaki hissesine tekabül eden ASKİ Genel Müdürlüğü iştirak hisselerinin, % 0,24 oranındaki hissesine tekabül eden Belko Ankara Kömür ve Astalt işletmeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirket/'ne ait iştirak hisselerinin % 0,04 oranındaki hissesine tekabül eden Belplas Ankara Termoplas ye Bakım-Onarım Hizmetleri A.Ş.'nin ve % 0,04 oranındaki hissesine tekabül eden Beipa Ankara Eğitim Sağlık Hizmetleri inşaat Enerji Gıda Temizlik ithalat ihracat A.Ş. nin iştirak hisselerinin 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 26'ncı maddesi hükmü doğrultusunda yine bu Kanun hükümleri uygulanmak suretiyle "Blok Satış" yöntemi'ile ihale, edilecektir,

1.         ihaleye gerçek kişiler, tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilir.
2.         ihaleye katılabilmek için Gizlilik Sözleşmesinin imzalanması, Şirket hakkında hazırlanan Tanıtım Dokümanı ile ihale Şartnamesi'nin satın alınması zorunludur. Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin Tanıtım Dokümanı ve ihale Şartnamesi alması yeterli olmakla birlikte, Ortak Girişim Grubu'nun her bir üyesinin Gizlilik Sözleşmesini ayrı ayrı imzalaması ve Belediyeye teslim etmesi gerekmektedir.
3.         ihale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir, ihale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen Teklif Sahipleri'nin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir,
4.         Teklif Sahiplerinden İhaleye katılabilmek için, 450.000 (Dört yüz elli bin) ABD Dolan Geçici Teminat alınacaktır.
5.         Gizlilik Sözleşmesi, Belediyenin işletme ve iştirakler Dairesi Başkanlığı Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No: 5 Kat 4 Yenimahalle/Ankara adresinden 01/11/2011 tarihinden itibaren alınabilecektir. Gizlilik Sözleşmesi, Katılımcı veya yetkili temsilcileri tarafından imzalanarak imza sirkülerleri ile-birlikte Belediye'ye teslim edilecektir, Bilahare, ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli olan 2.000 (İki bin) Türk Llrası'nın;
Ödemenin Türk Lirası cinsinden yapılması halinde Belediye'nin;
a)-T. Vakıflar Bankası T.A.O. Finans Market Şubesi/ANKARA nezdindeki TR-8400 0150 0158 0072 8780 6504, b)- T.C, Ziraat Bankası A.Ş.Etimesgut Şubesi/ANKARA nezdindeki TR-3700 0100 0877 4886 4066 5001 no.lu TL hesabı veya Ödemenin ABD Doları cinsinden yapılması halinde ise, ödemenin yapıldığı tarihteki T.C. Merkez Bankası döviz alış kuru üzerinden hesaplanacak karşılığının Belediye'nin;
a)-T. Vakıflar Bankası T.A.O, Finans Market Şubesi/ ANKARA nezdindeki TR-6000 0150 0158 0480 1178 2051 b)- T.C, Ziraat Bankası A.$.Etimesgut Şubesi/ ANKARA nezdindeki TR-8000 0100 0877 4886 4066 5003 c)- T. Halk Bankası A.Ş, Ankara Kurumsal Şubesi/ ANKARA nezdindeki TR -6000 0120 0919 4000 5300 0312 nolu Döviz
Hesabına yatırılmasını müteakip, bedelin yatırıldığına dair üstünde "Belbeton A.S. ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli" ifadesini gösterir şekilde ihale'ye katılacak olan gerçek kişilerin veya tüzel kişilerin veya Ortak Girişim Grubu'nun isminin de açıkça belirtildiği dekont aslı Belediye'ye ibraz ve teslim edilerek, "Alındı Belgesi" karşılığında, ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Belediyenin İsletme ve iştirakler Dairesi Başkanlığı Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No: 5 Kat 4 Yenimahalle/Ankara adresinden temin edilebilecektir. Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi almak için ödenmiş olan bedel, her ne surette olursa olsun iade edilmez.
6.         ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı almış Katılımcılardan talep edenlere, teklif verme öncesinde Tanıtım Dokümanında yer alan bilgiler de dâhil olmak üzere, Şirketin mevcut durumunun tespitini yapmak üzere, Belediyenin belirleyeceği tarihten itibaren, Bilgi Odasını ziyaret etme imkânı sağlanabilecektir! ("Detaylı inceleme Süreci")
7.         Detaylı inceleme Süreci'ne katılmak isteyen Katılımcıların katılım bedeli olan 5.000 (Beş bin) Türk Lirası'nı veya ABD doları cinsinden yapılması halinde ödemenin yapıldığı tarihteki T.C. Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplana¬cak karşılığını, işbu ihale ilanının 6'ncı maddesinde belirtilen banka hesap numaralarından birine "Belbeton A.$. Detaylı İnceleme Süreci Katılım Bedeli" ibaresi ile nakden yatırıp, söz konusu miktarın yatırıldığını gösteren dekontu da eklemek suretiyle, Detaylı inceleme Sürecine katılacak temsilci/temsilcilerinin tam listesi ile birlikte Belediyenin İsletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No: 5 Kat 4 Yenimahalle/Ankara adresine yazılı olarak başvur¬maları zorunludur. Detaylı İnceleme Süreci için alınan bedel her ne surette olursa olsun iade edilmez.
8.         Tekliflerin, ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı'nda belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanması ve en geç yukarıda belirtilen tarih ve saate kadar üzerinde "BELBETON A.S.'NİN %100 ORANINDAKİ HİSSESİNİN İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ" ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde Belediye'nin Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No: 5 Kat 7 Yenimahalle/Ankara adresindeki Yazı isleri Ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Encümen Raportörlüğüne, elden teslim edilmesi gerekmektedir. Yukarıda belirtilen son teklif verme tarih ve saatinden sonra Belediye'ye verilecek teklifler değer¬lendirmeye alınmayacaktır.
9.         ihale işlemleri, 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu'na tabi olmayıp Belediye ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yap¬makta, teklif verme süresini uzatmakta serbesttir. Belediye, son teklif verme tarihini belirli bir tarihe kadar uzatma veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar erteleme hakkını saklı tutar.
 
10.       Hisselerin yurt dışında yerleşik taraflara satışı; yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları hakkındaki kanuna ve ilgili diğer mevzuatlara tâbidir. Söz konusu yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatı Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünden temin edilebilir.
11.       ihaleye ilişkin diğer hususlar ihale Şartnamesinde yer almaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız:

 

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön