28 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, binlerce emekliye 1000 liralık destek verecek...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, binlerce emekliye 1000 liralık destek verecek...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklar yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarına uygun 18 bin 854 emekliye dördüncü kez 1000 liralık destek ödemesi yaptığını açıkldı. İşte haberin ayrıntıları...



 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7 bin 500 Türk Lirası maaş alıp ekonomik zorluklar çeken ve sosyal yardım alma şartlarını taşıyan 18 bin 854 emekli vatandaşlar için dördüncü defa 1000'er TL destek ödemesi gerçekleştirdiği açıkladı.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; bu açıklama kapsamında, eylül ayında  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından başlatılan kampanyadan başlangıçta 6 bin 100 emekli yararlanıyordu, Aralık ayı itirbarı ile kampanyadan yararlanan emekli yurttaş sayısı 18 bin 854'e kadar yükseldi. 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARDIMLARI NELERDİR?

- Sosyal Hizmetler

- Sosyal Tesisler.

- Tatil Kampları

- Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri.

- Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri.

- Engelli Hizmetleri.

- Sosyal Yardımlar.

- Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, binlerce emekliye 1000 liralık destek verecek...

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KAÇ ÇALIŞANI VAR?

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 29 bin 500 personel ile devraldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde 17 bin 500 kişiyi işe alarak Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasına imza attı. Yavaş'ın işe aldığı personelle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplam çalışan sayısı 42 bin kişiye ulaştı.

SOSYAL YARDIM NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Sosyal yardım, 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik yürütülen yardımlardır.

SOSYAL YARDIMI KİMLER ALAMAZ?

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), – İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, – İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet 3.708 TL sosyal destek ödemesi yapacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Aile Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere her ay para desteği sürüyor...

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) büro memuru alımları başladı!


Geri Dön