Ekonomi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.Canlı yayınlanacak ihalede, 2013 model 8 silindirli Toyota Land Cruiser marka lüks cip 1,8 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkarıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten ısrarla iade etmesini istemesine rağmen ancak 33 ay sonra geri alabildiği zırhlı makam aracı, açık ihaleyle satılacak. Canlı yayınlanacak ihalede, 2013 model 8 silindirli Toyota Land Cruiser marka lüks cip 1,8 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) israfla mücadele uygulamaları doğrultusunda geçmiş yönetim döneminde alınan yüksek maliyetli lüks araçları birer birer satışa çıkarıyor. ABB son olarak eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten ısrarla istenen ve 50 ay sonra geri alınan belediyeye ait 1 adet lüks zırhlı arazi aracını ihaleyle satacak.

İHALE CANLI OLARAK YAYINLANACAK

Melih Gökçek tarafından ASKİ kaynaklarıyla 2013 yılında satın alınan ve geçen yıl Aralık ayında teslim edilen Toyota Land Cruiser marka cip, açık teklif yöntemiyle satışa çıkarılacak. 2013 model siyah renk, Toyota Land Cruiser marka zırhlı cip 8 silindirli 4,5 litrelik dizel motora sahip ve 86 bin 975 kilometrede bulunuyor.

Aracın satışına ilişkin canlı ihale Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No:5 1. Kat Encümen Toplantı Salonu’nda yarın saat 14.00’te yapılacak.

İhale ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak. İstekliler, ayrıntılı bilgiye https://www.ankara.bel.tr/ihaleler/detay/2923 adresinden ulaşabilecek. 

ABB eski Başkanı Melih Gökçek, Ekim 2017’de görevinden istifa etmişti. Mansur Yavaş ise Mart 2019’da yapılan yerel seçimde belediye başkanı olarak seçildi. Geçtiğimiz yıl 14 Aralık tarihinde teslim edilen araç, Gökçek'in istifasının üzerinden geçen 50, Yavaş’ın seçilmesinin üzerinden geçen 33 ay boyunca Gökçek tarafından özel olarak kullanılmıştı.

 

TÜİK'in hesaplamadığı enflasyon farkı ortaya çıktı! Asgari ücretlinin kaybı belli oldu

Elektriğe kademeli zam planı! Ersan Şen'den 'Haziran enflasyonuna yansıması istenmiyor' iddiası

Çiftçilere yarı fiyatına satılan ucuz gübre uyarısı! Yetkililer piyasa değerini açıkladı

Modalife yaz kampanyasında yatak baza hediye ediliyor! 6 bin liraya varan indirimler yapılıyor

A101 Sırma marka ayçiçek yağını 15 liraya düşürdü! Vatandaş yağlara hücum etti

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Toyota'nın yeni SUV modeli Yaris Cross Hybrid satışa çıktı! 22 Haziran fiyat listesi