07 / 05 / 2024

Ankara Çayyolu'nda 2 milyon TL'ye dubleks konut!

Ankara Çayyolu'nda 2 milyon TL'ye dubleks konut!

Ankara Gayrimenkul Satış Müdürlüğü, Ankara ili Çankaya ilçesi Çayyolu mahallesinde bulunan dubleks konutu 2 milyon TL'ten ve Mustafa Kemal mahallesindeki çatı aralı meskeni 400 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 21 Şubat 2012 Çarşamba günü yapılacak



 

Verilen ilan şöyle;

T.C.  Ankara  GAYRİMENKUL SATIŞ (22) İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/3081 .ES Örnek No: 27

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, evsafı, satış şartları:

1- Ankara ili, Çankaya ilçesi, Mustafa Kemal Mahallesi, 2131.Sokak, 20 kapı nolu apartmanın bulunduğu yere rastlayan imarın 28304 ada, 1 parselini teşkil eden 1230 m2 arsa üzerine inşa edilen, 105/1230 arsa paylı 3. kat 10 nolu, Alt katı: Salon, 2 oda, antre, mutfak, WC, banyo, ebeveyn banyosu, 3 balkondan ibaret, Üst kat: 2 oda, WC, hol, terastan müteşekkil toplam net 216,50 m2 kullanım alanlı çatı arası kullanımlı mesken vasıflı taşınmaz,

2- Ankara ili, Çankaya ilçesi, Çayyolu Mahallesi, Çayyolu 2072. Sokak, 6 kapı nolu Bodrum katı: Çamaşırhane, havuz, sauna, banyo, müştemilat, kazan dairesi ve soyunma odaları mevcut, Zemin katı: Salon, oda, mutfak, WC, giyinme odası, antreden ibaret, Üstkatı: 4 oda, hol, banyo, 2 adet ebeveyn banyosu, 2 adet soyunma odası, 1 adet balkondan müteşekkil toplam net: 618 m2 kullanım alanlı dubleks meskenin bulunduğu, imarın 13117 ada, 1 parselini teşkil eden 684 m2 miktarındaki tarla vasıflı taşınmaz olup, üzerinde bulunan yapı ile birlikte, bir borçtan dolayı açık artırma suretiyle ayrı ayrı satılacaklardır.

Gayrimenkullerin geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

KDV SATIŞ SAATİ

%18 10.30-10,40

%18 10.45-10.55

ADA        PARSEL BAĞIMSIZ BÖLÜM TAKDİR OLUNAN KIYMETİ

28304- 1 3.kat 10 nolu çatı aralı mesken 400.000,00.71

13117- 1 Tarla 2.000.000,OO.TL

KDV Alıcıya aittir

1- Satış 21/02/2012 günü yukarıda yazılı saatlerde Ankara Adliyesi Mezat Salonu'nda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 02/03/2012 günü yukarıda yazılı saatlerde Ankara Adliyesi Mezat Salonu'nda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Açık artırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit pey akçesi (TL) ya da bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz (dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi, ihale damga vergisi, alıcı adjna tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş emlak vergi borçları ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafı dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep eslHmis olsa bit», satış bedelini derhal veya İİK. 130. maddeye göre verilen süre İçinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı festi olunarak, kendtemden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya j razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin | İİK. 129. maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tam alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan | ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- Şartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7- Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/3081.ES, sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze i başvurmaları rica olunur. 21.11.2011 (ic. if. K. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No: 27

(Basın: 76143-www.bik.gov.tr)

İlan için tıklayın!

 


Geri Dön