02 / 05 / 2024

Ankara Demetevler'deki karmaşa kentsel dönüşümle çözülecek!

Ankara Demetevler'deki karmaşa kentsel dönüşümle çözülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Demetevler'in karmaşık yapısının kentsel dönüşüm projesi ile çözülebileceğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Demetevler'in karmaşık yapısının kentsel dönüşüm projesi ile çözülebileceğini söyledi.


ÖZHASEKİ, bazı binaların yıkılarak yakındaki rezev alanlara taşınabileceğini belirterek, "Demetevler'i daha yaşanabilir hale getirebiliriz. Bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yapılaşmaya uygun alanlar var" dedi. 


Ankara'nın en eski semtlerinden Demetevler, eski binaları ve kalabalık nüfusuyla dikkat çekiyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de katıldığı programda, Demetevler'in dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Bölgenin yerinde dönüştürülmesi durumunda mevcut binaların daha da yükseleceğini, bu durumun semtin yoğunluğunu artıracağını ifade eden Özhaseki, "Bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta alanlar var. Buralar kentsel dönüşümde rezerv alanı olarak kullanılabilir. Demetevler'in dönüşmesi için bazı binaların yıkılması lazım" dedi. 


Özhaseki, Demetevler'de yapılacak kentsel dönüşüm fikrinin Bakanlar Kurulu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sunulacağını belirtti. 


YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Demetevler'de uygulanacak kentsel dönüşüm için gerekli alt yapının hazır olduğunu ve projeyi desteklediklerini belirtti. Bölgede gerekli tespitlerin yapıldığını anlatan Yaşar, "Bölgede kaç hane var, kaç hisse sahibi var bütün dokümanlar elimizde. 

Bu şartlarda kentsel dönüşüm yapmak çok daha kolay. Halkın memnuniyet duyacağı her projeye Yenimahalle Belediyesi olarak destek veririz" dedi. 


"HALKA DOĞRU ANLATMAK GEREKİYOR" 

Projenin planlanmasının ardından tüm detaylarının vatandaşlarla paylaşılması gerektiğini belirten Yaşar, "Destek veriyoruz ama önemli olan bölge halkının onayının alınması. Vatandaşın kabul etmediği bir girişim, sosyal problemlere neden olur" dedi. Rezerv bölge olarak nerenin seçileceğinin önemine dikkat çeken Yaşar şunlan söyledi: "Demetevler merkezi bir yer. Bir dolmuşla Kızılay'a, Ulus'a, Cebeci'ye ulaşabiliyorsun. İnsanları istemedikleri bir yere taşıyıp, eski mahallelerini başkalarına vereceksen bu iş doğru olmaz. Çok büyük tepki çeker. Proje halkla görüşülerek hazırlanmalı. Vatandaşların kafasında soru işareti bırakılmadan, projenin onların yararına olacağı anlatılmalı, onlann onayı alınmalı." 


Habertürk Ankara


Geri Dön