27 / 04 / 2024

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.



Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra  Ankara  Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 11 şehri etkileyen depremlerden sonra başkent Ankara'da Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Ankara'daki tüm sağlık kuruluşlarının binalarını mercek altına alan komisyon, ilk olarak 1957 yılında 300 yataklı olarak temeli atılan ve 25 Haziran 1964 tarihinde dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit tarafından hizmete giren Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni inceledi.

Yapılan bu incelemeler sonucu bazılarının duvarlarında çatlaklar ve yıpranmalar tespit edilen 6 bloktan meydana gelen söz konusu hastane için yıkım kararı verildi. Ayrıca yine verilen detaylara göre, zaman içerisinde yeni birimlerle yatak sayısı artırılan, uzun seneler sağlık hizmeti sunan ve eski adı SSK Dışkapı Hastanesi olan hastanenin tahliye edilmesi talep edildi.


Geri Dön