Kent Haberleri

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla Kahramanmaraş merkezli 7

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 11 şehri etkileyen depremlerden sonra başkent Ankara'da Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

Ankara'daki tüm sağlık kuruluşlarının binalarını mercek altına alan komisyon, ilk olarak 1957 yılında 300 yataklı olarak temeli atılan ve 25 Haziran 1964 tarihinde dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit tarafından hizmete giren Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni inceledi.

Yapılan bu incelemeler sonucu bazılarının duvarlarında çatlaklar ve yıpranmalar tespit edilen 6 bloktan meydana gelen söz konusu hastane için yıkım kararı verildi. Ayrıca yine verilen detaylara göre, zaman içerisinde yeni birimlerle yatak sayısı artırılan, uzun seneler sağlık hizmeti sunan ve eski adı SSK Dışkapı Hastanesi olan hastanenin tahliye edilmesi talep edildi.

"DEPREM TAHKİKİ VE YIKIM KARARI"

Verilen son dakika detaylarına göre, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kararla ilgili hastane yönetimine 'deprem tahkiki ve yıkım kararı' konulu bir yazı gönderdi.

İl Sağlık Müdürü Destek Hizmetleri Başkanı Zübeyir Dedeoğlu imzasıyla gönderilen, 22 Şubat 2023 tarihli yazıda; Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün yazısıyla Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu kurulduğu anımsatıldı.

Komisyonun kurulmasından sonra Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi blokları ve yerleşkedeki diğer binalar için (Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi, Mülga Ankara Çocuk Sağlığı dahil) yıkım kararı alındığı bildirilerek, "İlgili hastane binalarının ivedilikle boşaltılarak söz konusu arazinin inşaata hazır duruma getirilmesi için müdürlüğümüz talimatlandırılmıştır. Bu bağlamda bakanlığın ilgili yazılarına istinaden ilimiz Sağlık Yapıları Yıkım Komisyonu Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuş olup, ilk toplantı gündeminde söz konusu hastane yer almaktadır. Bu doğrultuda Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği (yerleşkeyi kullanan diğer hastane başhekimlikleri de dahil) ile koordinasyon sağlanarak ivedilikle gerekli tedbirler alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle arz/rica ederim." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca diğer bir taraftan söz konusu hastanede şu anda sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. 795 hekim, 964 hemşire ve ebe ile 786 sağlık personelinin çalıştığı hastane, tam kapasiteyle çalışıyor.
 

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi!