Sektörel

Ankara ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne bağlı!

İÇ Mimar Murat Altuntaş, Başkent, ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Altuntaş, sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artış olamayacağının altını çizdi.

İÇ Mimar Murat Altuntaş, Başkent, ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artış olamayacağının altını çizen Altuntaş, "Mutlaka yabancı yatırımcıyı Başkent'e çekecek adımlar atılmalı. Bunun öncelikli yolu da kentin en büyük sıkıntılarından 'doğrudan uçuş' probleminin çözülmesinden geçiyor" dedi. Altuntaş, değerlendirmesinde, Başkent ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Altuntaş, "Ankara'da inşa edilen projeler yalnızca Ankara değil diğer şehirlerden de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ankaralı sektör temsilcileri ise özellikle yabancıların konut tercihinde ilk sıralarda yer alan Türkiye'de Başkent'in öne çıkarılmasını, formülün de 'doğrudan uçuş'ları artırmada olduğunu vurguluyor." ifadelerini kullandı. 

Başkent konut sektörünün ürettiği 'ileri düzey' konutlarla istanbul'un çok ilerisinde olduğuna temas eden Altuntaş, buna karşın Ankara'da konutların değerinin altında satıldığının altını çizdi. Ankara'nın konut anlamında dünya standartlarını yakaladığını belirten Altuntaş, İstanbul'a oranla daha büyük metrekarelerde daha donanımlı ve kaliteden ödün vermeden üretilen projelerin değerinden çok daha düşük fiyatlarla alıcıyla buluştuğunu kaydetti. 



Yurt Gazetesi


Haber Ortadoğu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İÇ Mimar Murat Altuntaş, Ankara ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artıs olamayacağının altını çizen Altuntaş, "Mutlaka yabancı yatırımcıyı başkente çekecek adımlar atılmalı, bunun öncelikli yolu da kentin en büyük sıkıntılarından 'doğaldan uçuş'probleminin çözülmesinden geçiyor." dedi. 


Altuntaş. inşat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Murat Altuntaş, başkent ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı okluğunu dile getirdi. Altuntaş. "Ankara'da inşa edilen projeler yalnızca Ankara değil diğer şehirlerden de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ankaralı sektör temsilcileri ise özellikle yabancıların konut tercihinde ilk sıralarda yer alan Türkiye'de başkent in öne çıkarılmasını, fonniilün de 'doğrudan uçuş ları artırımda olduğunu vurguluyor." ifadelerini kullandı. 


Başkent konut sektörünün ürettiği 'ileri düzey' konutlarla İstanbul'un çok ilerisinde olduğuna temas eden Altuntaş, buna karşın Ankara'da konutların değerinin altında satıldığının altını çizdi. Ankara'nın konut anlamında dünya standartlarını yakaladığını belirten Altuntaş, İstanbul'a oranla daha büyük metrekarelerde daha donanımlı ve kaliteden ödün vermeden üretilen projelerin değerinden çok daha düşük fiyatlarla alıcıyla buluştuğunu kaydetti. Altuntaş, İstanbul'da yasayan çok sayıda kişinin Ankara'yı tercih ettiğini aktardı. Altuntaş, tercihin nedenini başkent konut sektörünün ne kadar ileride olduğunu gösterdiğini açıkladı. 


Yerli yatırımcının Ankara'nın konut değerini artırmaya yetmeyeceğini söyleyen Altuntaş, şöyle devam etti: "Mutlaka yabancı yatırımcıyı Başkent'e çekecek adımlar atılmalı. Bunun öncelikli yolu da kentin en büyük sıkıntılarından 'doğrudan uçuş'probleminin çözülmesinden geçiyor. 


Evet. Ankara'dan birkaç ülkeye doğrudan uçuş mevcut. Ancak bu sayısının mutlaka artırılması, konut sektörüyle 'flörtte'olan ülkelerin de bu kapsama alınması gerekiyor. 


Aktarmalı olarak Dubai ve Katar yaklaşık 7 saat, Almanya 5 saat, İsviçre 6 buçuk saat sürerken, Azerbaycan'a gitmek bile aktarma nedeniyle saatler alıyor. Doğrudan uçuşlar sayesinde bu süreler kısalacak, yatırımcının önü de açılmış olacak. Sabah Katardaki evinden çıkan yabancı yatırımcı uçağa atlayıp Ankara'ya gelerek, konut projelerini gezi]") akşam yeniden evine dönebilecek. Yabancı yatırımcılar, özellikle gayrimenkule yatırım kararı alırken ilk seçenek olarak, küresel anlamda daha çok bilinen İstanbul'u dikkate alıyor. Yabancı yatırımcının rotasını doğrudan uçuşlar sayesinde bilinirliği anacak Ankara'ya çevirmek mümkün." 


Ortadoğu



Haber Sabah Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne dayalı başkent Ankara'da inşa edilen projeler diğer şehirlerden yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Ankaralı sektör temsilcileri ise yabancı yatırımcıları çekmek için 'doğrudan uçuş'ların artırılmasını istiyor. Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş "Yabancı yatırımcıyı başkente çekecek adımlar atılmalı. Bunun öncelikli yolu da kentin en büyük sıkıntılarından 'doğrudan uçuş' probleminin çözülmesinden geçiyor. 

Doğrudan uçuşlar sayesinde süreler kısalacak, yatırımcının önü de açılmış olacak. Sabah Katardaki evinden çıkan yabancı yatırımcı uçağa atlayıp Ankara'ya gelerek, konut projelerini gezip akşam yeniden evine dönebilecek" diye konuştu. 


Sabah Ankara




Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne dayalı Başkent Ankara'da inşa edilen projeler yalnızca Ankara değil diğer şehirlerden de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ankaralı sektör temsilcileri ise özellikle yabancıların konut tercihinde ilk sıralarda yer alan Türkiye'de Başkent'in öne çıkarılmasını, formülün de 'doğrudan uçuşları artırmada olduğunu vurguluyor. Başkent konut sektörünün ürettiği 'ileri düzey' konutlarla İstanbul'un çok ilerisinde olduğunu ifade eden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, buna karşın Ankara'da konutların değerinin altında satıldığının altını çizdi. 


ANKARA DÜNYA STANDARDINDA 

Altuntaş, "Başkent Ankara, konut anlamında dünya standartlarını yakalamış durumda. Metropol İstanbul'a oranla daha büyük metrekarelerde, daha donanımlı ve kaliteden ödün vermeden üretilen projeler, değerinden çok daha düşük fiyatlarla alıcıyla buluşuyor. Şu an 4'ü devam eden, 4'ü proje aşamasında toplam 8 proje üretiyoruz. Projelerimizden Ankara'nın yeni gözde yerleşim yerlerinden Beytepe'de inşa ettiğimiz Parktepe Evleri'nde de durum böyle. Kalitenin bir ayrıcalık değil, hak olduğu felsefesiyle ürettiğimiz konutlarımızda, kaliteli kurgu ve titiz alt yapımızla 100 yıla yakın garanti veriyoruz. İstanbul'dan ziyarete gelen konuklarımız, satış fiyatlarımızı duyunca hayret ederek, İstanbul'da daha küçük metrekarelerin abartılı fiyatlarla satıldığını söylüyor" dedi. Geçtiğimiz haftalarda Ankara'yı ziyaret eden İstanbullu bir dostunun Parktepe Evleri'ni görünce çok beğenerek daire aldığını ve Başkent'e yerleşmeye karar verdiğini anlatan Altuntaş, şunları söyledi: 


MUTLAKA YABANCI YATIRIMCI GELMELİ 

"İstanbul'da yaşayan çok sayıda kişiden yatırım için Ankara'yı tercih ettiklerini duyuyorum. Bu Başkent konut sektörünün ne kadar ileride olduğunu gösteriyor. Ancak yerli yatırımcının Ankara'nın konut değerini artırmaya yeteceğini düşünmüyorum. Mutlaka yabancı yatırımcıyı Başkent'e çekecek adımlar atılmalı. Bunun öncelikli yolu da kentin en büyük sıkıntılarından 'doğrudan uçuş' probleminin çözülmesinden geçiyor. Evet, Ankara'dan birkaç ülkeye doğrudan uçuş mevcut. Ancak bu sayısının mutlaka artırılması, konut sektörüyle 'flörtte' olan ülkelerin de bu kapsama alınması gerekiyor. Aktarmalı olarak Dubai ve Katar yaklaşık 7 saat, Almanya 5 saat, İsviçre 6 buçuk saat sürerken, kardeş ülke Azerbaycan'a gitmek bile aktarma nedeniyle saatler alıyor. Doğrudan uçuşlar sayesinde bu süreler kısalacak, yatırımcının önü de açılmış olacak. Sabah Katar'daki evinden çıkan yabancı yatırımcı uçağa atlayıp Ankara'ya gelerek, konut projelerini gezip akşam yeniden evine dönebilecek. Yabancı yatırımcılar, özellikle gayrimenkule yatırım kararı alırken ilk seçenek olarak, küresel anlamda daha çok bilinen İstanbul'u dikkate alıyor. Yabancı yatırımcının rotasını doğrudan uçuşlar sayesinde bilinirliği artacak Ankara'ya çevirmek mümkün" dedi. 



Hakan AYDEDE/Anadolu