30 / 04 / 2024

Ankara Elmadağ'daki 596 konut 2020 yılında teslim edilecek!

Ankara Elmadağ'daki 596 konut 2020 yılında teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elmadağ'da inşaatı devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "596 konutu 2020 yılında teslim edeceğiz. 896 hak sahibi var. Hepsi geçerse 600 konut yapmış olacağız. Yetmezse öbürleriyle alakalı ilave konut yaparız, ekleriz." diye konuştu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Elmadağ Kentsel Dönüşüm Toplantısı"na katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, belediyenin kentsel dönüşüm projesine başladığını söyleyerek, Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerinde 900'a yakın hak sahibi bulunduğunu ve rezerv konut projesi kapsamında 596 konutun yapılacağını belirtti.

Elmadağlı vatandaşların mağdur edilmeyeceğini belirten Kurum, projeyi bundan sonra Bakanlığın yöneteceğini, vatandaşların bir an önce sağlam ve güvenli konutlara kavuşacağını söyledi.

Bakan Kurum, rezerv alandaki konutların yapımının da Bakanlığa ait olduğunu dile getirerek, "Yenice, Yenidoğan, Yenipınar mahallelerinde o rezerv alana 150 kişi 'gideceğim' demiş. Şayet fazla giderse yaparız ama gitmeyecekse 'ben yerimde durmak istiyorum' diyecekse orada da arsalarına ilişkin her türlü taleplerinin yanında olacağız. Siz ne istiyorsanız, sizin talepleriniz doğrultusunda bu süreci yönetmek istiyoruz." dedi.

Bakanlığın, bu kapsamda artan borçlara ilişkin her türlü desteği vereceğini dile getiren Kurum, şu şekilde konuştu:

"596 konutu 2020 yılında teslim edeceğiz. 896 hak sahibi var. Hepsi geçerse 600 konut yapmış olacağız. Yetmezse öbürleriyle alakalı ilave konut yaparız, ekleriz. Oraya mevcut yerinde, başka talepler olursa da onu da beraber karşılarız, sizlerle beraber bu süreci yürütürüz. Sizlerin istemediği, sizlerin rızası olmayan hiçbir işi ne ben ne Elmadağ Belediyesi ne de burada başka biri yapamaz, yaptırmayız. Buna müsaade etmeyiz. Sizin mağdur olmanızı bundan sonraki süreçte tamamen durdururuz. En kısa sürede de size konutlarınızı vermek istiyoruz."

Toplantıya, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ile Cumhur İttifakı'nın Elmadağ belediye başkanı adayı Gökhan Küçükçelebi katıldı.


Geri Dön