Sektörel

Ankara gayrimenkul satışlarında başarıyı yakaladı!

TÜGİAD Ankara 10. Dönem Yönetim Kurulu ve Üyeleri, MÜSİAD Ankara’yı ziyaret etti. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ev sahipliğinde düzenlenen ziyarette,  Ankara’nın inşaat sektöründeki başarısı konuşuldu. 

TÜGİAD Ankara 10. Dönem Yönetim Kurulu ve Üyeleri, MÜSİAD Ankara’ya ziyarette bulundu. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal önderliğinde düzenlenen  ziyarette dış ticaret konusu üzerinde duruldu.

34 Volt Gazetesi'nde yer alan habere göre, MÜSİAD Ankara Şubesi olarak yaptıkları faaliyetleri anlatan  Başkan İlhan Erdal ise; Ankara’nın inşaat sektöründeki başarısını anlattı. 

İstanbul’da yabancılara satılan gayrimenkul oranları hakkında konuşan Erdal “Ankara gayrimenkul satışlarında başarılı bir grafik yakalamaya başladı. Bu grafiğin sürdürülmesi ve Ankara’nın doğru tanıtımının yapılması gerekiyor. Biz iş adamlarına tanıtım noktasında büyük işler düşüyor. İstanbul Ticaret Odası ticaretin öneminin farkına vararak dış satım birimi oluşturdu. Dış ticaret noktasında eğitimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. DEİK Türkiye ve ekonomimiz için çok önemli” dedi.

HAB projesinin Ankara için önemini anlatan İlhan Erdal “HAB projesi paydaşların çabalarıyla çok güzel aşamalara geldi. Bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın ihracat noktasında bir dönem Gaziantep’in gerisinde kaldığını sözlerine ekleyen Erdal “Hem Türkiye hem de Ankara bir ticaret savaşının ortasında. Bu savaştan galip çıkmak çok önemli. Ürettiğimiz işleri pazarlama noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı aşılması için yeni pazarlara ihtiyaç var. Afrika pazarına vurgu
yapmak isterim. Bu pazara gerekli önem verilmeli ” ifadelerini kullandı. Fon konusuna da dikkat çeken İlhan Erdal “Yabancı yatırımlar PPP denilen fonlar ile sağlanıyor. Türkiye’nin buna ihtiyacı var.''

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım da dış ticaretin önemine vurgu yaparak “Çok hızlı şekilde yönümüzü yurt dışına çevirmemiz gerekiyor. TÜGİAD üyeleri bu noktada ilişkilerine hızla devam ediyor. Ankara marka değeri olarak ne yazık ki geride kaldı. Ticaret anlamında attığımız adımların 1-1.5 yıl sonra meyvesini, almaya başlayacağız” dedi.

TÜGİAD Ankara Başkan Yardımcısı Can Çavuşoğlu ise Ankara’nın bozkır olarak nitelendirildiğini bu durumun doğru olmadığını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu: “Ankara’nın 8 Tabiat, 2 Mili Park’ı var. Böyle bir şehrin bozkır olarak nitelendirilmesi doğru olamaz. Ankara’ya gelen bir turistin günlük olarak harcadığı para 350 dolar. Biz gelen turistlerin burada zaman geçirecekleri alanlar yaratmalıyız. Ankara cazibesini ne yazık ki kaybetti. 300’den fazla otelimiz var. Doluluk oranlarına bakarak kendimizi sorgulamamız lazım. Ankara’nın kurtuluşu müze şehri olması. Bu noktada MÜSİAD Ankara ile iş birliği içinde olabiliriz. Depoda çok fazla tarihi, eserimiz var. Bu eserlerin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor.”