28 / 04 / 2024

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İller Bankası eliyle yapılan Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi Projesi'nin birinci etabının açılışını bugün yaptıklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, söz konusu projenin 2. etabının temel atma törenini de gerçekleştirerek başkent Ankara'nın güzelliğine güzellik katacaklarını söyledi.

Kurum, Altındağ'da da bugün önemli bir kentsel dönüşüm projesinin temellerini atacaklarını söyledi.

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022 de tamamlanacak!

- Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de açılacak

Başkent Ankara'nın güney ve kuzeyinde iki ekolojik koridor meydana getirdiklerini dile getiren Murat Kurum, şunları söyledi: "Yine kuşlar da buraya uğramıyordu. Flamingoları burada göremezdiniz. Ama artık tertemiz suyuyla, endemik bitki türleriyle çok daha güzel bir yer haline gelen Mogan Gölü'müzde flamingoları da görüyoruz. Artık kötü kokular gitti. Etrafa türlü türlü çiçeklerin kokusu, kuşların cıvıltısı yayılmaya başladı." dedi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakan Kurum, başkent Ankara'da İmrahor Millet Bahçesi'nden başlayarak Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum bölgesini de içine alan yeni bir yeşil koridor hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022 de tamamlanacak!

Bakan Murat Kurum, bir yandan başkent Ankara'da yeşil alan miktarını artırdıklarını, bir yandan da kentte toplamda 4 milyon metrekare büyüklüğünde 20 millet bahçesi projesi hayata geçirdiklerini söyledi.

750 bin metrekare alama sahip  Ankara  Gölbaşı Millet Bahçesi'nin dizayn edildiğini, tamamlandığını ve ABD'de gerçekleştirilen 4. Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu’nda, Sürdürülebilir Peyzaj kategorisinde toplamda binlerce proje arasında birinci olduğunu dile getiren Bakan Kurum, 2021 yılı sonunda başlayacak projeyi 2022'de tamamlayacaklarını kaydetti.

Gerçekleştirilen programa Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar,  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da katılım gösterdi.

 

TOKİ'den o ile yeni millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön