İş Fırsatları

Ankara İl Özel İdaresi, her yıl 150 derslik yapacak!

Ankara Valiliği İl Özel İdaresi, her yıl 150 derslik, 3-4 sağlık ve 4-5 spor tesisi yapmayı ve onarmayı hedefliyor

Ankara Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, yeni Kurumsal Stratejik Plan'a göre, 2010-2014 döneminde, yatırım ve hizmetlerde kırsal alt yapıdan eğitime, sağlıktan spora, kültürden sosyal hizmetlere kadar her alanda faaliyet sürdüreceklerini bildirdi.

Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Valiliği İl Özel İdaresi'nin geniş katılımlı ve vatandaşların beklentileri doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Yatırım ve hizmetlerde, hak, hukuk ve adaletin ön planda tutulduğunu belirten Ceylan, etkinlik ve verimliliğin yürütülen çalışmalarda dikkate alındığını ifade etti.

Hazırlanan yeni Kurumsal Stratejik Plan'a göre, kırsal altyapı yatırımlarından köy yolu, içme suyu, kanalizasyon gibi temel hizmetlerin yanında, tarımsal sulama ve tarımsal üretimi desteklemeye yönelik çalışmaların da önümüzdeki dönemde öncelikli olarak ele alınacağını bildiren Ceylan, şöyle devam etti:

"2010-2014 döneminde, yatırım ve hizmetlerde kırsal alt yapıdan eğitime, sağlıktan spora, kültürden sosyal hizmetlere kadar her alanda faaliyet sürdüreceğiz. Kırsal alt yapıdan sonra eğitim ve sağlık hizmetleri öncelikli
olarak değerlendiriliyor. Gençlik ve spor, sosyal hizmetler, kültür ve turizm, sanayi ve ticaret, çevre ve ağaçlandırma, doğal kaynaklar, kırsal imar ve planlama, güvenlik ile afet ve acil durum hizmetleri de yeni stratejik planda öncelikli alanlar olarak belirlendi. Sürdürülebilir kırsal kalkınma için ulaşım hizmetlerinde her yıl ortalama 700 kilometre köy yolu standardının artırılması ve tüm yerleşim ünitelerinin temiz suya kavuşturulması hedefleniyor."

Ceylan, sosyal refahın arttırılması amacıyla eğitim hizmetlerinde her yıl 150 derslik yapılacağını, okulların donanım ve onarımı ile yakacak, su ve elektrik giderlerinin karşılanacağını belirterek, 2011'den itibaren yıllık 40 üniteye yeni kanalizasyon tesisi yapımının, tarımsal sulama hizmetlerinde her yıl 500 hektar alanın sulamaya açılmasının, tarımsal üretimin desteklenmesinin ele alınacağını anlattı.

Sağlık hizmetleri çerçevesinde her yıl üç-dört yeni sağlık tesisi yapımının ve onarımının, gençlik ve spor hizmetlerinde her yıl dört-beş yeni tesis yapımı ve iyileştirilmesinin gerçekleştirileceğini bildiren Ceylan, her yıl bir Sosyal Hizmet Merkezi yapılacağını belirtti.

-TURİZM MASTER PLANI-
Turizmin geliştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması kapsamında da Turizm Master Planı hazırlanmasının, kültürel varlıkların restorasyonunun, Ankara'nın somut ve soyut kültürel değerlerinin tespitinin yapılmasının
öngörüldüğünü ifade eden Ceylan, "Çevresel ve mekansal gelişme kapsamında ise İl Çevre Düzeni Planı tamamlanacak, kırsal alan imar planları yapılacak. Her yıl 10 köy gelir getirici yönde ağaçlandırılacak. 2011'den itibaren yılda 20 köy yolunun ağaçlandırılması, doğal kaynaklarının korunması hedefleniyor" diye konuştu.

Güvenlik hizmetleri kapsamında Kent Güvenlik Sistemi'nin 2011 yılında tamamlanmasının planlandığını bildiren Ceylan, afet ve acil durum ile sivil savunma arama kurtarma hizmetlerinin etkin yürütülmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.
AA