Kent Haberleri

Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatları belli oldu mu?

Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatı kaç TL? Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatları kaç TL arasında olacak? Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatları ne kadar? Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları kaç TL?

Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatları belli oldu mu?


Ankara-İstanbul arasında YHT ile seyahatin, uçaktan daha çok tercih edilmesi bekleniyor. Zaman açısından havayoluyla ulaşımın avantajlarını sunacak YHT'ler, biletlerinin otobüs biletlerinden biraz pahalı, uçak biletlerinden ise ucuz olmasıyla uçaktan bir adım öne geçecek.

 

Türkiye’nin en büyük iki kenti arasındaki demiryolu ulaşımını 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren’de (YHT) bilet fiyatı belli oldu.


Dünya Gazetesi'nin 03 Şubat 2014 tarihli haberine göre; Ankara ve İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde sona gelindi. Mart ayında açılması planlanan hatta bilet fiyatları 70-80 lira aralığında olacak. Yen hat sayesinde iki şehir arasındaki yolcu taşımacılığında demiryolunun yüzde 10 olan payının yüzde 78'e çıkarılması hedefleniyor.


Bilet fiyatlarıyla ilgili genel ilke ise uçaktan ucuz, otobüsten pahalı olması. Bu nedenle hızlı tren bilet fiyatlarının 70-80 lira aralığında olması planlanıyor. Ankara-İstanbul istasyonları ise şöyle sıralanıyor: Ankara Gar, Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Pamukova, Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik.


Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak? 


Ankara İstanbul hızlı tren hattı son durum!


Ankara İstanbul hızlı tren hattı güzergah haritası!