27 / 04 / 2024

Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman hizmete girecek? Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak? Ankara İstanbul hızlı tren hattı seferleri ne zaman başlayacak? Ankara İstanbul YHT seferleri hakkında son bilgiler şöyle...



Ankara İstanbul hızlı tren hattı ne zaman açılacak? 


Ankara İstanbul hızlı tren hattının 2014 yılı Mart ayına yetiştirilmesi planlanıyor. 


Pendik-Eskişehir arası test sürüşleri başlıyor!


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 03 Mart 2014 tarihinde yaptığı açıklamada, yüksek hızlı trende bir kaç gün içinde Pendik-Eskişehir arasında test sürüşlerine başlanacağını bildirdi.

 

Bakan Elvan, Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi'nin açılışında yaptığı konuşmada, yüksek hızlı tren konusunda yapılan son çalışmalara ve gelinen noktaya da değinerek, "Bir kaç gün içinde Pendik'le Eskişehir arasında test sürüşlerine başlıyoruz. Aşağı yukarı tüm altyapı çalışmalarımız bitti, sinyalizasyonla ilgili bir takım eksiklerimiz var. En kısa sürede onları da gidereceğiz" dedi.



Piri Reis,  Ankara  İstanbul Hızlı Tren hattının MR'ını çekiyor!


TCDD Genel Müdürü Karaman 21 Şubat 2014 tarihinde yaptığı bir açıklamada, Ankara-İstanbul YHT hattında, Piri Reis test treni ile 2014 Mart ayı başından itibaren aralıksız test seferlerine geçileceğini söyledi.


Ankara-İstanbul YHT hattının ölçüm testleri, dünyadaki 5-6 adet test treninden biri olan Piri Reis Treni ile yapılıyor. 

Piri Reis, katener-pantograf etkileşimi, akselometrik titreşim ölçümü ve yol geometrisi ölçümlerini saatte 60 kilometre hızdan başlayarak gerçekleştiriyor. Daha sonra saatte 80, 100, 120, 140 kilometre hızla devam eden ölçümler, en son saatte 275 kilometre hıza ulaşılarak tamamlanıyor. Ölçümler sayesinde, varsa hattaki sorunlar tespit edilerek gideriliyor. Başka bir ifadeyle, Piri Reis Treni hattın "MR"ını çekiyor.


35 milyon lira değerindeki YHT seti üzerine 14 milyon lira ek harcama yapılarak monte edilen ölçüm cihazlarından oluşan Piri Reis, 50 değişik ölçüm yapabiliyor.


Toplam 523 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 276 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009 yılında hizmete açılmıştı. Yapımı tamamlanan Eskişehir-İstanbul arasındaki 247 kilometrelik bölümü ise Piri Reis Treni ile sinyalizasyon, yol ve katener testleri tamamlandıktan sonra hizmete hazır hale gelecek ve Mart ayı içerisinde hattın açılışı yapılacak.


Tamamlandığında Marmaray'la entegre olacak Ankara-İstanbul YHT hattı hizmete girdiğinde, iki şehir arasındaki seyahat süresi 3 saate, Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi ise 2 saat 30 dakikaya inecek. Ankara-İstanbul YHT hattında günde yaklaşık 50 bin, yılda 17 milyon yolcuya hizmet verilmesi hedefleniyor.


Ankara İstanbul hızlı tren bilet fiyatları belli oldu mu?

Ankara İstanbul hızlı tren hattı son durum!

Ankara İstanbul hızlı tren hattı güzergah haritası!



Geri Dön