12 / 09 / 2024

Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesine büyük ilgi! 

Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesine büyük ilgi! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile İstanbul arasında inşa edilmesi planlanan yeni hızlı tren projesine Güney Kore'nin ilgi gösterdiğini kaydetti.



Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güney Kore'nin  Ankara  ile İstanbul arası yeni yüksek hızlı tren projesine ilgi gösterdiğini söyledi. 

sozcu.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Bakan Uraloğlu, bakanlığın yaptığı açıklama kapsamında, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı vesilesiyle gerçekleştirdiği Güney Kore gezisinde mevkidaşıyla kara, deniz ve demiryolu taşımacılık projelerini, Sinop'a yapılması öngörülen ikinci nükleer santral ve Ukrayna'nın yeniden inşası için işbirliği konularını ele aldı.

 Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesine büyük ilgi! 

İLGİ ÇOK BÜYÜK

Koreli mevkidaşı ile Ankara ile İstanbul arasında yapımı planlanan yüksek hızlı tren projesini ele aldıklarını ifade eden Uraloğlu, "Koreli mevkidaşımla süper hızlı treni konuştuk. Projemize büyük ilgi gösterdiler" dedi.

Ankara ile İstanbul arasında şu anda azami hızın 250 km olduğu yüksek hızlı trene ek olarak 350 km hıza kadar çıkılabilecek yeni bir hat yapılması konusunda çalışmalar yürütülüyor.

Öte yandan Bakan Uraloğlu, Ukrayna'nın yeniden inşası hakkında ise, "Orada halen devam eden bir savaş var. Onun hemen bitmesini gerçekten istiyoruz. Savaş sırasında bile bizim firmalarımız orada halen iş yapıyorlar. Ukrayna hükümetinin talebi üzerine firmalarımız yoğun bir şekilde çalışmaya başladı. Bu noktada da Kore ile iş birliği yapabiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bakan Uraloğulu duyurdu! Milli Hızlı Tren geliyor...

Ankara-Kayseri arası 1 saat 45 dakikaya düşecek!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yozgat'ın hızlı tren istasyonu 23 Ağustos'ta hizmete girecek...

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının açılış tarihi belli oldu


Geri Dön