Kent Haberleri

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih... Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın (Eurasia Rail) 3

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, 10. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın (Eurasia Rail) 3. gün konferanslarının açılış oturumunda açıklamalarda bulundu ve "Türkiye Yüzyılı'nın Ulaştırma Vizyonu" başlıklı sunum yaptı. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, etkinlikteki açıklamasında Türkiye'nin son senede ulaştırma sektöründe çok büyük adımlar attığına dikkat çekti ve  dev ulaştırma ve altyapı projelerine ilişkin örnekleri paylaştı.

Adil Karaismailoğlu, konu ile ilgili açıklamasında "İhracatımız nasıl 25 milyar dolardan 254 milyar dolara nasıl çıkmışsa, 1 trilyon dolarlık ihracat hedefi de güçlü altyapı sayesinde olacaktır" dedi ve Türkiye'nin coğrafi konumunun avantajının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Karaismailoğlu, demiryolu yatırımları ilgili de konuştu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

Yatırımlarda büyük pay demir yoluna 

Adil Karaismailoğlu, 2003-2023 yıllarında 193,9 milyar dolarlık ulaştırma, haberleşme ve altyapı yatırımı yaptıklarına dikkat çekti ve bu yatırımdan kara yollarının 40 milyar dolarlık pay aldığının altını çizdi. 

Artık ağırlık verecekleri demir yolunda 2053 yılına kadar 64 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerine vurgu yapan Karaismailoğlu, bu alanda son olarak Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışını yaptıklarını belirtti. 

Karaismailoğlu, şu anda 29 bin 33 kilometre olan bölünmüş yol ağını 2053 yılında 38 bin 60 kilometreye çıkaracaklarına, demir yolu uzunluğunun ise 13 bin 919 kilometreden 28 bin 590 kilometreye yükseltileceğine vurgu yaparak, yüksek hızlı tren ve hızlı tren bağlantısına sahip il sayısının ise 10'dan 52'ye ulaşacağını dile getirdi. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2024 sonunda tamam 

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın tam 508 kilometre uzunluğunda olduğunu aktararak, çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Söz konusu açıklamasında "İnşallah 2024'ün sonunda bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara-İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3,5 saate düşecek" ifadelerine yer veren Adil Karaismailoğlu, Bursa ile Balıkesir'i Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'na bağlayacaklarını, bu hatta yoğun çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Karaismailoğlu, 313 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana- Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında yoğun çalışma olduğuna ve bu hattın da 2025 yılında tamamlanacağına dikkat çekti. 

"Proje bittiğinde Gaziantep'te durmayacak. Şanlıurfa'dan Mardin'e doğru devam edecek. Şanlıurfa tarafının projesi tamamlandı. Önümüzdeki dönemde bunun ihaleleri yapılacak" diyen Karaismailoğlu, Karaman ile Niğde arasındaki çalışmaların da devam ettiğini, 2024 yılının sonu itibarıyla bu hattı açacaklarını, ondan sonra Niğde-Mersin arasındaki demir yolu hattını tamamlayacaklarını vurguladı. Konuyu "Orası da tamamlanınca İstanbul ve Ankara'yı direkt Mersin'e bağlayacağız ve Akdeniz'e ulaşmış olacağız. Ayrıca Mersin-Gaziantep hattı ile entegre olacak" diyerek açıklayan Karaismailoğlu, bu hatlar bittiğinde İstanbul'dan hızlı trene binen bir vatandaşın Gaziantep'e kesintisiz ulaşabileceğinin altını çizdi. 

Tarihi Yarımada'da konut imarlı satılık arsa fırsatı! Belediye resmen açıkladı! Aman bu tarihi kaçırmayın!

İslam Memiş'ten gram altın için ''yanıldım'' açıklaması geldi! Yeni rakamı verdi!

A101'de Bingo yumuşatıcı 44 TL'ye, reçel çeşitleri 29 TL'ye, 3 kg toz şeker 79 TL'ye düştü!