29 / 04 / 2024

Ankara Kahramankazan Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Ankara Kahramankazan Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Ankara'nın önemli projelerinden biri olan Kahramankazan Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Projenin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. 



bittiğinde yalnızca Kahramankazan'a değil, Ankara'ya da değer katacak olan Kahramankazan Millet Bahçesi'nde yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sabah'tan Tolga Özlü'nün haberine göre; önümüzdeki günlerde hizmete girmesi amaçlanan millet bahçesinde birçok donatı bulunacak. 

TOKİ tarafından inşaatı devam eden Millet Bahçesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 191 dönümlük alan üzerinde konumlanacak. Tamamlandığında Kahramankazan'ın çehresini değiştirmek ile beraber Ankara'ya da önemli bir değer katacak olan Millet Bahçesi'nin önümüzdeki günlerde hizmete girecek. 

Ankara Kahramankazan Millet Bahçesi nin inşaatı tamamlanıyor!

Çok amaçlı millet bahçesi 

191 dönümlük alan üzerinde inşa edilen Kahramankazan Millet Bahçesi'nin içerisinde birçok donatı bulunacak. Millet Bahçesi'nde spor kompleksleri, bisiklet yolu, Millet Kıraathanesi, amfi tiyatro, sanat sokağı, yöresel ürünler pazarı, botanik parkı, çocuk müzesi, festival alanı, sanat atölyeleri, Şehitler Yolu, Ata Sporları Merkezi, kreş, çocuk oyun alanları, koşu ve yürüyüş parkurları, yaşlı ve engelliler için donatılar ile yapay gölet ve köprülerin de olacağı birçok unsur hizmete açılacak.

Ankaralılar nefes alacak 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Millet bahçesinin önümüzdeki günlerde hizmete açılmasının hedeflediklerini dile getiren Oğuz, çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü söyledi. Millet bahçesinin yalnızca ilçelerine önemli bir değer katmakla kalmayacağını, aynı zamanda  Ankara  için de önemli bir yeşil alan olacağını vurgulayan Oğuz, "Ankara kent merkezine 20 dakikalık uzaklıkta olan Kahramankazan Millet Bahçemiz, şehrin gürültüsünden kurtularak, rahat bir nefes almak isteyenlerin de uğrak noktası olacak. Kahramankazanımızın çehresini değiştirecek olan Millet Bahçemize kavuşacağımız günü iple çekiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile tüm emeği geçenlere Kahramankazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!


Geri Dön