Eğitim

Ankara Lojistik Üssü açılışa hazırlanıyor

"Ankara Lojistik Üssü"nün açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi

Ankara'nın Kazan ilçesinde yapımı süren ve Türkiye'nin ilk uluslararası taşımacılık üssü olacak "Ankara Lojistik Üssü"nün açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, ilk aşaması tamamlanan projenin ikinci etap çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İkinci etabında hizmete girmesiyle, tesislerde 400'e yakın işletmenin yer alacağını belirten Gündüz, yaklaşık 4 bin kişiye de istihdam sağlanacağını bildirdi.

"Ankara Lojistik Üssü" temelinin, geçen yıl ocak ayında 3 Bakanın katılımıyla atıldığını anımsatan Gündüz, "700 bin metrekare kapalı alana sahip 200 milyon dolarlık projenin, 100 milyon dolarlık ilk bölümü tamamlandı. Firmaların taşınma işlemleri devam eden tesisler, gümrük idaresi, tamir bakım üniteleri, ofisler ticari alanlar, depolar ve akaryakıt istasyonu ile sosyal tesislerden oluşuyor" dedi.

Sektörde verimliliği artırmak için sektör temsilcisi 40 arkadaşın bir araya gelmesiyle hayata geçirilen projenin, Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Gündüz, şöyle konuştu:

"Siyasetin merkezi olan Ankara, proje ile lojistiğinde merkezi haline gelecek. Dış ticaret işlemlerinin tek elden başlayıp bitirilmesi için gümrük idaresi, ihracatçı birlikleri, ticaret odası ve TSE gibi kurumların burada olması sektör çalışanlarına büyük kolaylık sağlayacak. Sektör çalışanlarının hayat standardını yükseltmek için de sosyal tesisler kuruldu. Şoförlerimiz barınmanın yanı sıra boş zamanlarını değerlendirmek burada spor yapabilecekler. Teşvik ve muafiyet almaksızın, tamamen kendi öz sermayemizle 10 yıllık bir borçlanma sürecini de göze alarak böyle bir tesisi ülkemize kazandırdık. Tesis önümüzdeki 100 yıla damgasını vuracak marka bir tesis olacak."

Gündüz, tesislerin açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının beklendiğini de bildirdi.
AA