28 / 04 / 2024

Ankara Mutlu Mahallesi tapusuna kavuştu!

Ankara Mutlu Mahallesi tapusuna kavuştu!

Ankara Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı kapsamında Mutlu Mahallesi Zabıta Blokları’nda vatandaşlara tapuları teslim edildi. 



Ankara Mamak Belediyesi'nin hazırladığı “Mutlu Gecekondu Bölgesi Uygulama İmar Planı” çalışması ile kat artışına yönelik yeni imar planı kapsamında Mutlu Mahallesi Zabıta Blokları’nda tapular teslim edildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, 114 dönümlük alanda uygulanan ve yaklaşık 390 yapıyı ilgilendiren olanı hazırlayan belediye, vatandaşları tapularına kavuşturdu. 

Sudak Kardeşlik Parkı içindeki Sarnıç Kafe’de düzenlenen törende 24 vatandaş tapularını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'den aldı. Başkan Akgül, imar değişikliğiyle ilgili konuştu.

Akgül, “Ada bazlı parsele dönüşen imar planıyla vatandaşlarımız avantaj elde edecek. Müteahhitlerin tercih edeceği site tarzı yapılaşmanın önünü açıyoruz. Geçmiş yıllarda burada bir toplantı yaptık, söz verdik, halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gayreti içinde olduk. Vatandaşımızın alın terinin, birikiminin kaybolmasını engelledik ve yeni plan ile herkesin yerinin daha fazla değer kazanmasını sağladık” dedi.
Tapularına kavuşmak için yıllarca beklediklerini belirten vatandaşlar Başkan Akgül’e teşekkür etti. Yapılan imar değişikliği ile modern ve sağlıklı evde oturacak olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Recep Aktürk, “Yıllarca bu sorunun çözüme kavuşmasını ve modern konutlarda oturmanın hayalini kurdum. Gecekondudan kurtulup, çok katlı binaya geçiyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Geri Dön