İmar

Ankara Polatlı'da GES projesinin imar planı değişikliği onaylandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi[ Polatlı'da Güneş Enerji Santrali (GES) projesine imar yönünden onay verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi[ Polatlı'da Güneş Enerji Santrali (GES) projesine imar yönünden onay verdi İkinci Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde toplanarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem konuları karara bağlandı. 

Polatlı Belediyesi Meelisi'nce uygun görülerek Büyükşehir Belediye Meclisi'nce karara bağlanmak üzere İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na sunulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nce İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilen Güneş Santrali ile ilgili imar plan değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda "tadilen" onaylandı. 


Polatlı ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde kurulacak olan Güneş Enerji Santrali (GES) projesi ile ilgili imar planı değişikliğini, Büyükşehir Belediye Meclisi, Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) oranı artırılarak ve plan notu ilavesiyle "tadilen onayı"nı teklif eden İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nu "oy birliği" ile karara bağladı. 


Evlendirme Şube Müdürlüğü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Evlendirme Şube Müdürlüğü kurulması yönündeki Başkanlık Yazısı okundu. 

Yazıda, Belediye Başkanı tarafından uygun görülen personelin evlendirme memuru olarak görevlendirilmesi ve halkın başvurularını kolaylaştırmak amacıyla Ankara'daki 25 ilçede, gerekli görüldüğü takdirde evlendirme memurlukları ihdas edilmesi, hangi ilçelerde Büyükşehir Evlendirme Memurluğu açılması konusundaki yetkinin de Büyükşehir Belediye Başkanı'na verilmesi talep edildi. Başkanlık yazısı Meclis'te oy çokluğuyla kabul edildi. 


Vadi'de kira yardımı Belediye Meclisi'nde, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde; belgesiz gecekondu sahiplerine yapılan kira yardımı ve taşınma masraflarıyla ilgili yeni düzenleme öngören Başkanlık Yazısı da gündeme alındı. 


Yazıda Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan kaçak (belgesiz) gecekondu sahiplerinden Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalayanlara, taşınma masrafları karşılığı olarak, 5 aylık kira bedeli peşin olmak üzere I yıl süreyle aylık 250 TL'den toplam 3 bin TL kira yardımı yapıldığı hatırlatıldı. 


Proje kapsamında yaklaşık 350 adet belgesiz (kaçak) gecekondu bulunduğu belirtilen Başkanlık yazısında, bir an evvel anlaşma sağlanarak gecekonduların araziden tahliye edilmesiyle projenin hayata geçirilmesi gerektiği kaydedildi. Yazıda, belgesiz gecekondu sahiplerinin, ekonomik koşullar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamaktan kaçındıkları, bu durumun da proje kapsamındaki iş programını aksattığına dikkat çekildi.

 

Projenin hızlı şekilde hayata geçirilmesi, iş programının aksatılmaması ve değişen ekonomik koşullar açısından; uygulamanın, "gecekondu sahiplerinden Büyükşehir Belediye ile arsa tahsisi karşılığında sözleşme imzalayarak, borçlanılan tutarı peşin olarak Belediye'ye ödemeyi kabul eden hak sahiplerinin; talep etmeleri halinde aylık 250 TL'den 1 yıllık kira bedeli olan 3 bin TL bedelin arsa tahsis borçlarından mahsup edilmesi" şeklinde revize edilmesi talep edilen Başkanlık Yazısı, oybirliğiyle kabul edildi.