15 / 05 / 2024

Ankara Sancaktepe 'lağım yolu'

Ankara Sancaktepe 'lağım yolu'

Yeni yapılan yüksek katlı binalarla nüfusu artan Keçiören Sancaktepe Mahallesi 1596 Sokak’ta lağım suyu, 2 yıldır yoldan akıyor. Mahalleli, yaşanan altyapı sorununa ilgisiz kalınmasına tepkili...



Keçiören’e bağlı Sancaktepe Mahallesi 1596. Sokak’ta lağım suyunun, yaklaşık 2 yıldır yoldan aktığını savunan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Semtteki gecekonduların yerine yapılan yüksek katlı binaların dolmasıyla birlikte sokakta altyapı sorunlarının ortaya çıktığını belirten mahalleli, yetkililerin ilgisizliğinden dert yandı. Lağım kokusu nedeniyle evlerinde oturamadıklarını kaydeden vatandaşlar, “2 yıldır yolumuzdan lağım akıyor. Yolun iki tarafı da akıntı yüzünden dere yatağına döndü. Durumu yetkililere iletiyoruz ama hiçbir çalışma yapılmıyor. Kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz” diye konuştu.


‘PROGRAM DAHİLİNDE’ ÇALIŞMA YOK

 

Mahalleye 3 ay önce taşındığını belirten Ramazan Tunç şunları söyledi:

“Mahallenin lağım suyu, bizim sokaktan akıyor. Yol kenarları bataklık gibi. Eve taşınır taşınmaz diğer apartman sakinleriyle birlikte müteahhite durumu iletip, Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ ve BİMER’e şikayetlerde bulunduk. Her defasında ‘Program dahilinde. Ekiplerimiz ilgilenecek’ yanıtını aldık. 3 aydır buradayım ama altyapıyla ilgili henüz hiçbir çalışma yapılmadı.


‘SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR’


Haftasonu ise garip bir durum oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, akşam çalışıp 6-7 saat içinde sokakta, lağım akıntısının çok olduğu 100 metrelik alana asfalt döktü. Bir günlüğüne çirkin lağım manzarası kayboldu. Ertesi gün ise asfaltın altından yeniden lağım sızmaya başladı. Yolun her iki tarafı da dere yatağı gibi. Yetkililer lağım suyunu gizlemek yerine altyapı sorununu çözmeli. Önümüz yaz. Lağım suyu sağlığımızı tehdit ediyor. Evlerimizden çıkmaya korkuyoruz.”


Lağım suyu nedeniyle pis kokuların yükseldiği sokakta kladırım olmadığı için yayalar, yoldan yürümek zorudna kalıyor.


Hürriyet Ankara





Geri Dön