27 / 04 / 2024

Ankara Sincan halkından kentsel dönüşüme tepki!

Ankara Sincan halkından kentsel dönüşüme tepki!

Ankara Sincan'da Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin askıya çıkarılmasına mahalle sakinleri tepki verdi.



Ulubatlı Hasan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüme tepki gösterdi. Sol'da yer alan habere göre; Sincan'da Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin askıya çıkarılmasına mahalle sakinleri tepki verdi.
 
Tepkilerini göstermek maçıyla Ulubatlı Hasan Güzelleştirme Derneği önünde bir araya gelen vatandaşlar sorunlarını dile getirdi. Vatandaşların sorularına, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi’nden Fatma Korur ve Avukat Ersel Gürbüz cevapladı. Fatma Korur bahsi geçen konu için şunları söyledi; “İçeriğini okuduğumuzda mahallelinin hak kayıpları çok fazla. Burası bir rant alanına dönüştürülmüş plan notlarına baktığımızda.”

Ankara Sincan halkından kentsel dönüşüme tepki!

MAHALLELİ TEPKİLİ

Ulubatlı Hasan Mahallesi sakinleri konutlarının kentsel dönüşüme girmesi sonucunda evlerinden olabilecekleri gibi borç altına girmekten de korktuklarına değindi.

Proje kapsamında kat sayısının azaltılarak mahallelilerin alandan taşınmaya zorlanması, yapılacak konutlar arası mesafenin kısaltılması ve yeşil bölgelerin sadece  bir alanda toplanması tepkilere sebep oluyor.

Askıya çıkarılan kentsel dönüşüm projesine 19 Ocak 2022 tarihine kadar itiraz süreci devam edecek.

Ankara Sincan'da 12.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara'nın 4 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön