Ulaşım

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor. Daha sonra bu hattı, 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-İstanbul ve Konya- İstanbul hatları takip etti

Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisiyle 2009 yılında yapılan, Ankara-Eskişehir Hattı ile tanıştı. Daha sonra bu hattı, 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-İstanbul ve Konya- İstanbul hatları takip etti. Ardından da 2022 yılı ocak ayında Konya-Karaman Hattı da hizmete sunuldu. Bu sayede şehirler arası ulaşımda mesafeler kısalmış oldu. 

ANKARA SİVAS ARASI HIZLI TREN HATTI YARIN AÇILIYOR!

Ankara ile Sivas arası demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresi artık 2 saat olacak.  Binlerce vatandaşın yüzünü güldreün ve şehirlerarası ulaşımı daha da kolay gele getiren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışı yarın yapılıyor. 

Üç ili direkt ilgilendiren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'taki 1,4 milyon vatandaşın hızlı bir  şekilde kolay seyehat etmelerini sağlayacak.

İSTANBUL-ANKARA HIZLI TREN ÇALIŞMALARINDA SON DAKİKA GELİMELERİ!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili açıklamalarda bnulundu.

"İstanbul-Ankara arası 80 dakika olacak" müjdesini yineleyen Bakan Karaismailoğlu,  Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika süre olacağına, 350 kilometre hız yapacağının vurgusunu yaptı.

Bunun çok yüksek teknoloji getiren bir yatırım olduğunun da altını çizen Bakan Karaismailoğlu, projenin kazma vurulduktan sonra en geç 5 sene içinde tamamlanacağını belirtti.

Yeni Zigana Tüneli'nin de iftihar edecekleri bir proje olduğuna değinen Karaismailoğlu, açıklamasında "Tamamlandığında Avrupa'nın en uzun türeni dünyanın en uzun 3. tüneli olacak. 3 Mayıs'ta inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını yapacağız" ifadelerine yer verdi.  Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-Havalimanı Hattı'nın da Mayıs ayı içinde açılacağını söyledi. 

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!