Ulaşım

Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarih resmen belli oldu! Hemen bakın!

Pek çok kişinin merakla beklediği Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarih resmen belli oldu Peki Ankara-Sivas hızlı tren hattı ne zaman açılacak?Açıklamasında deprem bölgesi sorumluluk ağında yer alan yol uzunluğunun 10 bin kilometre olduğunu vebunun yalnızca yüzde 2'lik bölümünün depremden etkilendiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yolların çoğunun 20 sene öncesinde yapılan eski yapılar olduğunu kaydetti

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgenin Yunanistan ve 3 tane Hollanda büyüklüğünde olduğunu söyledi.

Açıklamasında deprem bölgesi sorumluluk ağında yer alan yol uzunluğunun 10 bin kilometre olduğunu vebunun yalnızca yüzde 2'lik bölümünün depremden etkilendiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yolların çoğunun 20 sene öncesinde yapılan eski yapılar olduğunu kaydetti. Karaismailoğlu, son 20 senede yapılan bütün yapıların olabilecek depremlerin getirdiği yükü kaldırabilecek düzeyde olduğunu da belirtti.

Yaptığı açıklamalarda Hatay Havalimanı'nın yardım uçuşlarına açık olduğunu dile getiren Bakan Afil Karaismailoğlu, gelecek aydan sonra kalıcı projeyi yapacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ayrıca pek çok kişinin merakla beklediği Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarihi de açıkladı. Peki Ankara-Sivas hızlı tren hattı ne zaman açılacak?
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ayrıca pek çok kişinin merakla beklediği Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarihi de açıkladı. Peki Ankara-Sivas hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Bakan Karaismailoğlu açıklamaszında deprem sürecinde yaşanan gelişmeler sonrasında mobil operatörlere uyarıları yaptıklarını ve gerekli cezaları verdiklerini dile getirerek, operatörlerin savunmalarını yaptığını, şirketlerin daha dirençli kalıcı iletişim üretmek zorunda olduklarını söyledi.

Ankara-Sivas hızlı tren hattı işte bu tarihte açılacak

Yaptığı açıklamalarda merakla beklenen Ankara-Sivas hızlı tren hattının yine mega projeler arasında yer aldığını kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu, hattın 400 kilometre uzunluğunda olduğunu dile getirdi. Söz konusu hattı bayramın hemen ertesinde hizmete açacaklarını dile getiren Adil Karaismailoğlu, "Ankara'dan başlıyoruz. Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Akdağmağdeni, Sorgun, Yıldızeli ve Sivas'a 8 istasyonla varıyoruz." diyerek, Ankara-Sivas arasının hızlı trenle 2 saat olacağını kaydetti.

"Ankara-Yozgat bir saat olacak. Bu proje içerisinde 67 kilometre uzunluğunda tam 49 tane tünel var. 27 kilometre uzunluğunda 49 tane viyadük var." diyen Bakan Adil Karaismailoğl, "Bunu Sivas'a getiriyoruz ama orada bırakmayacağız. Oradan devam edeceğiz. Erzincan, Erzurum, Kars. Önümüzdeki yıllarda bu proje Bakü'ye kadar ulaşacak." dedi.

TOKİ 2023 kuralarında resmen yeni etap başladı! İşte il il Nisan 2023 yeni kura takvimi! Hemen bakın!

Milli Emlak'tan Nisan 2023 müjdesi geldi! Tam 33 bin TL'ye arazi satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşlarında Nisan 2023 şoku! Tek tek açıklandı, duyan inanamadı! Hemen bakın!