Kent Haberleri

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'mız mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın ücretsiz olacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'mız mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun."  ifadelerine yer verdi.

YERLİ RAYLAR İLE YAPILDI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, demiryolu sektörünün AK Parti hükümetleri döneminde öncelikli bir sektör haline geldiğine vurgu yaparak, Türkiye için önemli bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Karaismailoğlu, demiryolu hatlarının toplam uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye yükseltildiğini ve hızlı tren hatlarının uzunluğunun 2 bin 228 kilometreye ulaştığını belirtti. Projenin Kırıkkale, Yozgat ve Sivas gibi illeri hızlı tren ağına dahil ederek yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşın hızlı trenle seyahat etme imkanı sağlayacağını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda yerli ray kullanılarak 1676 kilometrelik ray döşeme işleminin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca projenin içinde 49 tünel, 49 viyadük ve 138 kilometrelik beton yolun bulunduğunu belirtti. Karaismailoğlu, Sivas'ta yerli buz önleme ve buz çözme tesisi inşa ettiklerini ve Elmadağ'da Türkiye'nin en yüksek ayağına sahip demiryolu viyadüğünü yapılan projeler arasında saydı.

Toplam 3593 kilometre hızlı tren hattı yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Karaismailoğlu, demiryollarının ülke ekonomisi ve refahına katkıda bulunmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Zigana Tüneli'nin açılışının planlandığını da belirtti.

Halbank kartı olanlar dikkat! Bu kişilere 2000 TL para ödenecek!
Gram altın 3 bin TL olacak! Çantasını alan herkes hemen şimdi kuyumcuya ışınlanacak! 
Asgari ücretliye son dakika müjdesi! 2 bin TL yardım başvuranların hesaplarına yatırılacak!