28 / 04 / 2024

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 



CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verdi. CHP'li Gökan Zeybek, sorularının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

CHP'li Zeybek, "Ankara-Sivas YHT hattının bir türlü açılamamasının nedeni; teknik gereksinimlere dikkat edilmeden, zemin iyileştirmeleri yapılmadan, ödenekleri zamanında gerçekleştirmeden ve bir bölümünün eski, yıpranmış raylardan oluşması göz ardı edilerek mitinglerde açılış tarihi verilmesidir. Bu hat daha önce de 6 kez açılamamıştı. Ne tesadüftür ki; 4 Eylül 2021 tarihine açılış tekrar yetişmeyince Sn. Cumhurbaşkanı aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun'u görevden alıp yerine TCDD ile "yataklı lüks tren turu" için 40 milyon avroluk sözleşme imzalamış olan Sun Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atikli getirdi. 2018'de yaşanan ve 25 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasının acıları hala tazedir. Dünyanın en güvenli ulaşım sistemi olarak kabul edilen demiryollarında AK Parti döneminde art arda yaşanan kazalar demiryollarının güvenliğini tartışmalı hale getirmiştir" diye konuştu.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı nın açılış tarihi TBMM de!

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek'in soruları:

1-  Ankara  - Sivas YHT Hattı'nın açılışı neden birçok kez ertelenmiştir? 

2- Açılışın ertelenmesine sebep olan eksikler ve yanlışların kaynağı nedir? 

3- TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun'un görevden alınması ile Ankara-Sivas YHT Hattı veya bu hattın açılışının ertelenmesi arasında bir bağ bulunmakta midir? 

4- TCDD ile "yataklı lüks tren turu" için 40 milyon avroluk sözleşme imzalamış olan Sun Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik'in TCDD Genel Müdürü olarak atanmasının gerekçesi nedir? 

5- Bu atamanin kamu yararı oluşturabilecek tarafları nelerdir? 

6- TCDD'ye hizmet satan bir iş adamını, o kurumun başına genel müdür olarak atamak doğru mudur? Bu atamanın dayanağı nedir? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön