Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi doğal sit alanı ilan edildi!
Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi, iki yıl süren bir çabanın ardından, "3. Derece Doğal SİT Alanı" olarak tescil edildi. Fen Fakültesi'ne ev sahipliği yapan Tandoğan Yerleşkesi'nde yüzlerce çeşit bitki yetişiyor
TANDOĞAN Yerleşkesi, sahip olduğu rekreasyonel ve sportif olanakları ile insan-doğa etkileşimi misyonunu yerine getiriyor.
Dünyanın değişik bölgelerinden getirilmiş 134 çalı ve ağaç formunda bitki türü barındırmasıyla Arboretum ve Botanik Bahçesi özelliği taşıyor.
180 omurgasız, 2 iki yaşamlı, 6 sürüngen, 14 kuş ve 13 memeli hayvan olmak üzere toplam 216 hayvan türüne ev sahipliği yapan yerleşke, canlılar için adeta bir sığmak niteliği taşıyor. Bu özellikleri dikkate alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Tandoğan Yerleşkesini 3. Derece Doğal SİT Alanı olarak tescil etti.
KENTİN MERKEZİNDE DOĞA HARİKASI
Tandoğan Yerleşkesi Başkent Ankara'nın en merkezi noktalarından birinde tam bir doğa harikası özelliği taşıyor. Üniversitede Arziona servisi gibi anıt ağaçlar ile 39 farklı mantar Türkiye'de sadece Tandoğan Yerleşkesi'nde tespit edilmiş durumda.
AFRİKA PAPAĞANLARI
Anavatanlarından uzakta sığınacak bir yuva arayan 'Mülteci Papağanlar', Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampusu'ndaki ağaçlara geçen kış kamp kurdu. Asya ve tropikal iklimin hüküm sürdüğü Afrika'da sıklıkla görülen papağanların bölgesel göçle geldikleri, yaşamlarına uygun atmosferi bulabildikleri için de uzun süredir üniversite yerleşkesinde hayat sürdükleri tahmin ediliyor. Sayıları onları aşan kuşların en bilindik özelliklerinden biri de çok çabuk üremeleri.
doğa harikası özelliği gösteriyor.
Üniversitede Arizona Servisi, Himalaya Çamı ve Kalem Servisi gibi anıt ağaçlar ile 39 farklı mantar türü yetişirken, nilüfer havuzları göz kamaştırıyor. îki tür mantar Türkiye'de sadece Tandoğan Yerleşkesi'nde tespit edilmiş durumda.
Habertürk Ankara