Kent Haberleri

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Valilik, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi

Ankara Valiliği, başkent Ankara'da yarından itibaren kentin merkez ilçeleri ile güney ve doğusunda etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu. Valilik, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü analiz ve tahmin merkezinden alınan son verilere göre, 11 Haziran 2023 Pazar günü Ankara'nın merkez ilçeleri ile güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi.

Ankara Valiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Sel ve su baskınlarına karşı alınması gereken önlemler konusunda da bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Bu tür hava koşullarında vatandaşların su birikintilerinden, dere yataklarından ve alçak bölgelerden uzak durmaları, ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları önem taşıyor. Ayrıca açık alanda bulunan vatandaşların şiddetli yağış anında gök gürültüsünden korunmak için kapalı ve güvenli bir alana geçmeleri öneriliyor.

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre sağanak yağışın etkili olacağı bölgelerdeki vatandaşların anlık hava durumu güncellemelerini takip etmelerini ve yetkililerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlattı.

Bu uyarıların dikkate alınması, olumsuz hava koşullarının neden olabileceği riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. Vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla yetkililerin alacağı tedbirlerle birlikte bireysel olarak da dikkatli olunması gerekiyor.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!
Morgan Stanley'den şok Dolar/Türk Lirası tahmini: Yıl sonunda 28 TL! Doların yükselişi durdurulamayacak!
Zam yağmuruna tutulan iPhone'lar A101'de inanılmaz fiyatlarla satışta! Piyasa fiyatının altına bu fırsatı kaçırmayın!