29 / 04 / 2024

Ankara ve 1 şehirde daha 5 arsa satılacak!

Ankara ve 1 şehirde daha 5 arsa satılacak!

Ankara ve Kocaeli'de yer alan toplamda 5 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 5 Nisan ve 18 Nisan'da yapılacak.



Ankara ve Kocaeli'de yer alan toplamda 5 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Söz konusu arsaların satış ihaleleri 5 Nisan ve 18 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Ankara'da yer alan arsaların satış bedelleri 1 milyon TL ile 1 milyon 372 bin TL arasında değişirken, Kocaeli'de yer alan arsanın ise satış bedeli 42 milyon 925 bin TL olarak açıklandı.


T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı
(Polatlı Vergi Dairesi Müdürlüğü)
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

 
1- Satışa çıkarılan gayrimenkuller;

a)  Ankara  ili Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 1 Parsel, 1.372,00 m² yüz ölçümlü arsa,
b) Ankara ili Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 2 Parsel, 1.000,00 m² yüz ölçümlü arsa,
c) Ankara ili Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 3 Parsel, 1.000,00 m² yüz ölçümlü arsa,
d) Ankara ili Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 4 Parsel, 1.000,00 m² yüz ölçümlü arsadır.

2- Satışı yapılacak gayrimenkul Polatlı Tapu Sicil Müdürlüğünde arsa niteliğinde olup imarlıdır.

3- Gayrimenkullerin artırılmasına esas olmak üzere Satış Komisyonunca 2556 Ada, 1 Parselde kayıtlı bulunan gayrimenkule 1.372.000,00 (birmilyonüçyüzyetmişikibin), 2556 Ada, 2 Parselde kayıtlı bulunan gayrimenkule 1.000.000,00 (birmilyon), 2556 Ada, 3 Parselde kayıtlı bulunan gayrimenkule 1.000.000,00 (birmilyon), 2556 Ada, 4 Parselde kayıtlı bulunan gayrimenkule 1.000.000,00 (birmilyon) rayiç değer tespiti yapılmıştır.

4- Artırmaya iştirak edeceklerden rayiç değerin %7.5 nispetinde teminat alınacaktır. Teminat olarak para, bankalar ve sigorta şirketleri tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler(Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde ana paraya tekabül eden satış değeri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat “Bu esham ve tahvilat teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir.”

5- Ankara Vergi Dairesi Başkanlığının 4. Kat İhale Salonunda,

a) Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 1 Parsel 18/04/2024 Perşembe günü saat 13.30' da
b) Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 2 Parsel 18/04/2024 Perşembe günü saat 14.15' de
c) Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 3 Parsel 18/04/2024 Perşembe günü saat 15.00' de
d) Polatlı İlçesi, Zafer Mahallesi, 2556 Ada, 4 Parsel 18/04/2024 Perşembe günü saat 15.45' de

6- Gayrimenkullerin Satış Şartnameleri Polatlı Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra – Satış Servisinden temin edilecektir.

7- Artırmaya iştirak etmek isteyenler Satış Komisyonunca tespit edilen rayiç değerinin %7,5 nispetinde olan teminatı Polatlı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün veznesine yatırması ve teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun en geç satış günü ve saatine kadar Satış Komisyonuna ibrazı gerekmektedir.

8- Gayrimenkul satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin % 75´ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanlı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın 7 gün daha uzatılarak, gayrimenkul 25/04/2024 Perşembe günü aynı yer ve saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.

9- Artırma sonunda satış söz konusu olduğu takdirde Tapu harcı, KDV, Damga Vergisi alıcı tarafından ödenecektir.

10- İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.

İlan Olunur.


Ankara ve 1 şehirde daha 5 arsa satılacak!


TAŞINMAZ SATIŞ İLANI
BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ        : SAKARYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ    : İZMİT ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
İDARENİN ADRESİ              : Kadıköy Mah. Vezir Sok. No:16 İzmit/KOCAELİ
İDARENİN TELEFONU       : 0 262 322 44 60-61-62
E-POSTA                               : [email protected]
İHALE TARİHİ                    : 05/04/2024
İHALE SAATİ                       : 11:00
İHALE YERİ                         : İZMİT ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTI SALONU

1- Yukarıda tapu kaydı ve niteliği belirtilen Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmaz yukarıda belirtilen yer, tarih ve saatte toplanacak Komisyon huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve OGM Taşınmazların İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca KAPALI TEKLİF (ARTTIRMA) USULÜ ile peşin bedelle satılacaktır.

2- İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve OGM Taşınmazların İdaresi Hakkında Yönetmeliği çerçevesinde İhale Şartnamesinde açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve;
a) Kanuni ikametgâh sahibi olmak.
b) Tebligat için Türkiye’de adres göstermek.
c) Geçici teminatı yatırmış olmak. (İzmit Orman İşletme Müdürlüğü Döner Sermaye Saymanlığının Ziraat Bankası Alemdar Şubesindeki TR**********************01 İBAN numaralı hesabına yatırılacaktır.)
d) Gerçek Kişilerin T.C. Kimlik Numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,
e) Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak ve teklifte bulunacak kişiler tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza sirküsünü ticaret sicil gazetesi ile birlikte ibraz etmelidir. İstekli adına vekâleten ihaleye katılıyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kişilerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenlerin noter tasdikli imza beyannamesi,
f) Ortak Girişim olması halinde, usulüne uygun noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile iştirak edenlere ait noter tasdikli imza sirküleri,
g) Şartname satın almak ve her sayfasını imzalamak suretiyle İhale Komisyonu’na teslim etmek,
h) Yukarıda (a), (b), (c), (d), (e), (f) ve (g) bentlerinde belirtilen belgeleri ihale saatinden önce ihale Komisyonu Başkanlığı’na dosya halinde vermek mecburidir.

3- Taşınmaz İzmit Orman İşletme Müdürlüğüne müracaat halinde taliplilere idare görevlilerince gösterilecektir.

4- İhale ve satıştan doğacak bütün vergi, resim, harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri, KDV ve mevzuatı gereği  ödenmesi gereken tüm vergi ve giderler ihale üzerinde kalana(ihale edilene) aittir.

5- Satış bedelinin tamamı, KDV, diğer vergi ve giderler peşin ödenecektir.

6- İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

7- İhale şartnamesi ve dokümanları İzmit Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilebilir veya mesai saatleri içerisinde Müdürlüğümüz İhale Biriminden görülebilecek olup, dosya bedeli 250,00 TL’dir. Dosya bedeli İzmit Orman İşletme Müdürlüğü Döner Sermaye Saymanlığının Ziraat Bankası Alemdar Şubesindeki TR**********************01 İBAN numaralı hesabına yatırılacaktır.

8- Teklif mektubunu içeren iç zarf ve geçici teminata ait dekont veya banka teminat mektubu ile ihaleye katılabilme şartı olarak istenilen bütün belgeler ikinci zarfa (dış zarf) konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı veya tüzel kişi unvanı,  tebligata esas olarak göstereceği açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından, kaşelenip veya mühürlenerek  imzalanır.

9-Teklifler, 05/04/2024 günü saat 11.00’e kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında, idarenin  adresindeki İhale Komisyonu Başkanlığına teslim edilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmadan istekliye iade edilir.

10- İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Gram altın yükselişe ara verdi! İslam Memiş altın alım fırsatı için net rakam verdi! Kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Nişantaşı Koru'da toplam gelir 1.6 milyar TL'yi aştı! 


Geri Dön