Kent Haberleri

Ankara ve İstanbul’a 3 büyük kütüphane kuruluyor!

Kitap severleri sevindirecek projeler haberler gelmeye başladı. Ankara ve İstanbul’da üç büyük kütüphane için çalışmalar devam ederken kütüphanelere yenileri ekleniyor.

Kütüphaneler Haftası önceki gün 55'inci kez başladı. 31 Mart’a kadar sürecek hafta kapsamında gözler ‘kültür mahfillerine’ çevrildi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'de sayısı 28 bini aşan kütüphanelere talep gün geçtikçe artıyor. Ülkemizde halk kütüphanelerine kayıtlı üye sayısı geçen sene yüzde 29,7 artış göstererek 2 milyon 201 bin 39’a ulaştı. Kütüphanelerden faydalananların sayısı ise yüzde 7,8 oldu. Kütüphane müdavimlerini sevindirecek, yeni müjdeler geliyor. Ankara ve İstanbul’da üç büyük kütüphane kurulması için çalışmalara başlandı. 

KÜLLİYE’DE BEŞ MİLYON KİTAPLIK HAZİNE

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan beş milyon kitap kapasiteli dev kütüphanenin çalışmaları sürüyor. Bittiğinde 130 bin metrekare saha büyüklüğünde olacak mekân, yedi gün yirmi dört saat açık kalacak. Kültürel mekânları barındıracak olacak kütüphanenin bu sene içerisinde açılması hedefleniyor.

ASKERÎ KIŞLAYA EN BÜYÜK KÜTÜPHANE

Sultan III. Mustafa devrinde yapılan İstanbul’daki tarihî Rami Kışlası ise 220 bin metrekarelik kullanım sahası ile Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak. “Rami Kitap ve Kütüphanesi Vadisi” adını alacak kütüphanenin ilk safhada yedi milyon kitap barındıracak. Rami Kitap ve Kültür Vadisi’nde “çocuk”, “sanat” gibi tematik kütüphaneler bulunacak. 1960’lı yıllarda ordunun terk ettiği ve uzun müddet bakımsız kalan kışlada restorasyon çalışmaları sürüyor. Kütüphanenin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor.

KİTAP ‘AŞK’INA…

Yapılması planlanan en büyük kütüphane projelerinden biri de “Atatürk Şehir Kütüphanesi” (AŞK). Proje kapsamında İstanbul’a hizmet eden Atatürk Kitaplığı ile Gümüşsuyu Askerî Hastanesi'ni bir araya getirecek. 14 bin 300 metrekare alan üzerindeki Gümüşsuyu Askerî Hastanesi’nin 4 bin 159 metrekare kapalı alanı bulunacak. 
 

İstanbul'un her ilçesine kütüphane kurulacak!