27 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle'de 22 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara Yenimahalle'de 22 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ankara 8. İcra Dairesi, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi'nde bulunan 5 katlı betonarme ofis, işyeri ve arsası nitelikli taşınmazı satışa çıkarıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 22 milyon TL olarak belirlendi. 



Ankara 8. İcra Dairesi,  Ankara  İli, Yenimahalle İlçesi'nde bulunan 5 katlı betonarme ofis, işyeri ve arsası nitelikli taşınmazı 22 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 24 Mart 2021 günü gerçekleşecek.

Ankara Yenimahalle de 22 milyon TL ye icradan satılık gayrimenkul! 

T.C. ANKARA  8. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :
Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, İvedikköy-İmar Mahallesi 44703 Ada, 11 Parsel, sayılı 5 katlı betonarme ofis, işyeri ve arsası nitelikli taşınmazın tamamı borçlu şirket adına kayıtlıdır.

İmar Durumu : Yenimahalle Belediye Başkanlığı , İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün resmi internet sitesinden alınan şifahi bilgiye göre kıymet takdirine konu taşınmazın 1/1000 lik imar planı içerisinde ön yoldan 15,00 mt , batı cephesinden 12,00 mt ve arka cepheden 5,00 mt çekme mesafeli Emsal : 1,50 Hmaks : 10,50 mt yapılaşma kriterlerinde ayrık nizam konut dışı kentsel çalışma alanı olarak ayrıldığı bilgilerine ulaşılmıştır. Taşınmaz, 1495 cad. üzerinde ara parseldeki 11 kapı numaralı 5 katlı betonarme ofis ve işyeri vasıflıdır.5877,00 metrekare arsa üzerine, ayrık nizam, betonarme yapı tarzında, 2 bodrum+ zemin + 2 normal + çatı arası katı+makine dairesi katlı olarak inşa edilmiş olan, 5 katlı betonarme ofis, işyeri ve arsası vasıflı olup borçlu şirket tarafından imalathane ve şirket binası olarak kullanılmaktadır. Bina: Yenimahalle Belediyesi arşivinde bulunan 12.04.2012 tarihli mimari projesine göre ve yerinde yapılan incelemeye göre brüt 9.733,00 metrekare kapalı alanlıdır.2. bodrum katı : 4.014 metrekare, 1. bodrum katı 1.850 metrekare, zemin katı 1.053 metrekare, 1. katı 1.069 metrekare, 2. katı 1.069 metrekare, çatı katı 585 metrekare ve makine katı 93 metrekaredir. 2. bodrum katı için parsel etrafında betonarme istinat duvarları inşa edilmiştir. parselin etrafı ön tarafta yeşil duvar, diğer yönlerde tel çit ile çevrilmiştir. Parsel erişim güvenlik kontrollü araç geçiş sisteminden sağlanmaktadır. Otoparkta erişim parsel girişinin hemen yanındaki araç rampasından sağlanmıştır. Parsel güvenlik kameraları bulunmaktadır.
Binanın 2. bodrum katı: imalathane, wc ,depo, enerji odası, yangın odası, kapalı basketbol sahası olarak kullanılmaktadır.1. Bodrum kat: kapalı otopark, yemekhane, açık ofisler, depo olarak kullanılmaktadır.
Zemin kat : bekleme salonu, muhasebe, depo, ws, pano odası, çay odası, fotokopi odası bölümlerinden oluşmaktadır.
1. kat : teknik ofisler, çay ocağı, muhasebe, müdür odaları, idari işler, toplantı odaları,wc olarak düzenlenmiştir.
2. Kat: 3 müdür odası, eğitim salonu ve 2 toplantı salonu bölümlerinden oluşmaktadır. Çatı katı : yemekhane, dinlenme salonu, misafir salonu, depo, wc olarak düzenlenmiştir. Proje dışı olarak catı katında toplamda 72 metrekare alanlı, 6 adet açık teras bölümleri inşa edilmiştir. Makine katı : 92 metrekare  makine katı misafir odası ve banyo olarak düzenlenmiştir. Dış cephesi mantolama üzeri camekan giydirmeli ve akrilik dış cephe boyalıdır. Taşınmazın ana giriş kapısı camekanlı alüminyum doğrama, pencereleri alüminyum doğrama, merpen korkulukları krom doğramadır. İç kapıları ahşap doğrama, camekan ve pvc doğramadır. Zemin kaplamaları ofis alanlarında laminat, granit seramik, seramik, mermer, pvc ve sıkıştırılmış saha baton kaplamalı; duvarlar saten boyalı ve kısmen kağıt kaplamalı ; tavanlar asma tavan aydınlatmalıdır. WCler de zeminler granit, duvarlar seramik kaplı olup; alaturka, alafranga ve pisuvar ile lavabolar mevcut ve kaliteli malzemedendir. Isınma ofis katlarında merkezi sistem doğalgaz yakıtlı yerden ısıtma, imalathane bölümlerinde tavandan radyal sistemle sağlanmaktadır. Kapılı spor salonunda zemin epoksi kaplıdır. Ayrıca taşınmaz içerisinde ağır tonajlı vinç sistemi, oyun ve aktivasyon alanları, gömülü klima sistemleri, jenaratör, çevre düzenlemesi vb. kaliteli ve nitelikli özellikler bulunmaktadır.

Adresi : Ankara İli Yenimahalle İlçesi İvedikköy Mah. 1495 Cad. 11 Numaralı İşyeri Yenimahalle / ANKARA
Yüzölçümü : 5.877 metrekare
Arsa Payı :
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı Yenimahalle Belediye Başkanlığı , İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün resmi internet sitesinden alınan şifahi bilgiye göre kıymet takdirine konu taşınmazın 1/1000 lik imar planı içerisindedir.
Kıymeti : 22.000.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü : 24/03/2021 günü 14:25 - 14:30 arası
2. Satış Günü : 21/04/2021 günü 14:25 - 14:30 arası
Satış Yeri : 2 Nolu Mezat Salonu - Anafartalar Mah. Etlik Cad. No:3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) MERKEZ / ANKARA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Mezat salonunda pey sürecek ihale katılımcılarının sunacağı pey miktarı minimum 00,00 TL ve katlarını tamamlayacak ve üzerinde olacak şekilde olup, bu miktar ve katlarına uygun olmayan artırmalar dikkate alınmayacağı, ayrıca ihaleye iştirak edenlerin satış için ilan edilen KDV oranını kabul ederek ve bilerek ihaleye katılmış olacaklardır.

7-İş bu satış ilanı esatis.uyap.gov.tr adresinde elektronik ortamda ilan edilecek olup; İİK'nun 127.maddesi gereğince tebligat yapılamayan tüm ilgilililer yönünden tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/14479 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön