İhale

Ankara'da 180 bin TL'ye satılık arazi fırsatı! 

Etimesgut Vergi Dairesi Müdürlüğü, Ankara ili, Kahramankazan ilçesi, Orhaniye Mahallesi'nde yer alan araziyi satıyor. İşte tüm merak edilen ayrıntılar...  

Etimesgut Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Kahramankazan ilçesi, Orhaniye Mahallesi'nde yer alan arazi satışa sunuluyor. 

 

Ankara Kahramankazan'da yer alan arazi için satış ihalesi 11 Ekim 2022 tarihinde saat 15:30'da gerçekleştirilecek.

Etimesgut Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından satışı yapılacak arazi, 210 ada 60 parselde konumlanıyor. Arazinin yüzölçümü 1.670 metrekare olarak belirlendi. 

 

Ankara Kahramankazan'da yer alan arazinin geçici teminat bedeli 13 bin 500 Türk Lirası olarak belirlendi. Arazinin fiyatı ise 180 bin Türk Lirası olarak açıklandı. 

İşte Etimesgut Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından arazi satışına ilişkin verilen o ilan...

İlan metni:

T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı
(Etimesgut Vergi Dairesi Müdürlüğü
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Vergi borcundan dolayı mahcuz bulunan aşağıda tapu kaydı, özellikleri ve rayiç değeri belirtilen taşınmaz 6183 sayılı A.A.T.U.H.Kanunun 94-99’ uncu maddeleri gereğince açık artırma ile satılacaktır.

1-) Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, sokak, kapı numarası ve Adresi : Ankara İli Kahramankazan İlçesi Orhaniye Mahallesinde bulunan, 210 ada 60 parsel adresindedir.

2-) Satışı Yapılacak Gayrimenkulün Vasıfları : 210 ada 60 parselde 1.670,20 m2 yüzölçümlü Bağ, Bulunduğu konum itibarı ile, Orhaniye Mahallesine 1.400 m. Dağyaka Mahallesine 2.300 m. Ankara Bolu Yoluna 5 km. Kahramankazana 12 km. Susuz Çevre yoluna 11 km. mesafededir. Etrafı imarsız bağ vasfında boş tarla yoğunlukludur.

3-) Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere : Satış Komisyonunca, Gayrimenkule 180.00,00-TL rayiç değer tespiti yapılmıştır.

4-) Artırmaya iştirak için alınacak teminatın nevi ve tutarı : Gayrimenkule biçilen rayiç değerinin % 7,5 nispetinde 13.500,00-TL teminat alınacaktır. Teminat olarak Para, Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değeri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat, “Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden % 15 noksanı ile değerlendirilir.”

5-) Teminatın Yatırılacağı Yer ve Süre : Gayrimenkullerin satış ihalesine katılmak isteyenler, belirtilen teminat tutarını, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Etimesgut Vergi Dairesi Müdürlüğünün veznesine makbuz karşılığı yatırılarak, makbuzu en geç satış günü 15.30’ a kadar (Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı 4. Kat İhale Salonu, Gayret Mah. Ahmet Hamdi Cad. No. 48 Yenimahalle /Ankara) adresindeki Satış Komisyonuna ibraz edeceklerdir.

Ayrıca malın ihale edilmesi halinde alınan teminatın ihale bedelinden mahsup edileceği, malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı kanun kapsamında doğacak yükümlülüklerin teminattan mahsup edileceği, mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.

6-) İhalenin Yapılacağı Yer, Gün, Saat : Gayrimenkulün satışı, Satış Komisyonunca 11/10/2022 Salı günü saat 15:30' da Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı 4. Kat Gayret Mah. Ahmet Hamdi Cad. No. 48 Yenimahalle /Ankara adresindeki İhale Salonunda, açık artırma ve peşin para ile yapılacaktır.

7-) Gayrimenkul satışında verilen bedel gayrimenkullere biçilen rayiç değerin % 75’ ni bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazla çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 7 gün daha uzatılarak 18/10/2022 tarihinde aynı mahalde ve aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.

8-) Gayrimenkulün Satış Şartnamesi : Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Etimesgut Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra-Satış Servisinden temin edilebilir.

9-) Hangi Masrafların Alıcıya Ait Olduğu : Her türlü harç, vergi, ve resim, (% 8 Katma Değer Vergisi ve (Binde 5,69 Damga Vergisi, Tapu Harcı, Tellaliye ile diğer tüm masraflar) alıcıya aittir.

10-) İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilmeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olduğu ve ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin gayrimenkul üzerindeki hakları olan iddiaların, dayanağı belgelerle birlikte 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri gerekmektedir. Aksi halde tapu kaydı ile sabit olmadıkça paylaşımdan hariç bırakılacaktır. Artırmaya iştirak edenler şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılacaklardır.
İlan Olunur.

Fatma DEMİR
Vergi Dairesi Müdürü

Milli Emlak Tekirdağ'da 200 bin TL'ye lojman hissesi satıyor!

O ilde 29 adet konut, 2 arazi ve 1 arsa satılıyor! 24 ay taksit fırsatıyla!

Milli Emlak o ilde konut imarlı arsa satıyor!