18 / 10 / 2024

Ankara'da bir garip kiracı olayı: Yıllarca uğramadığı evinden kiracı çıktı!

Ankara'da bir garip kiracı olayı: Yıllarca uğramadığı evinden kiracı çıktı!

Kendisi ve kardeşlerine miras kalan baba evine uzun süre sonra giden Öznur Yücetürk, evinin kiraya verildiğini öğrendi. İşte ayrıntılar...




Ankara'da yaşayan Öznur Yücetürk ve iki kardeşine, babalarından İncesu'da miras olarak bir konut kaldı. Kardeşler aralarında paylaşım davası devam ederken, daireye kimse uğramadı. Dava geçtiğimiz günlerde sona erdi. 

Mynet'te yer alan habere göre; dava Öznur Yücetürk lehine sonuçlandı. Bilirkişilerle beraber evine gelen Yücetürk,  anahtarla kapıyı açmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. 

Anahtar girmeyince kapı kilidinin değiştiğini anlayan Yücetürk, çilingir çağırdı.

Ankara da bir garip kiracı olayı: Yıllarca uğramadığı evinden kiracı çıktı!

Kapı açılınca evine giren Öznur Yücetürk, gördükleri karşısında donup kaldı. Çünkü, dayalı döşeli olan evinde biri yaşıyordu. Kilidi değiştiren konut sahibi, olayın ardından karakola gitti. 

O sırada ise işten çıkan kiracı da eve geldi. Kiracının anahtarı da kapıyı açmayınca, o da aynı çilingiri çağırdı. Yücetürk ve haberdar olmadığı kiracı karakola giderken; kiracı olayı anlattı. 

Aktarılan detaylara göre, kiracı Ocak ayından beri evde oturduğunu belirtti ve kendisine evini kiralayan kişinin ismini de verdi. 

Karakola çağrılan şüpheli verdiği ifadede daireyi başkasından kiraladığını ancak o kişinin de yabancı uyruklu olduğunu ve kim olduğunu bilmediğini dile getirdi. 

Ankara da bir garip kiracı olayı: Yıllarca uğramadığı evinden kiracı çıktı!

Show Haber'e konuşan Yücetürk konuya ilişkin "Çilingirle kapıyı kırmış, içine eşya yerleştirmiş. Eşyalı şekilde kiraya vermiş. Diğer kardeşlerim de yıllarca bu eve uğramadıklarını söylüyor" açıklamasında bulundu. 

Konutun asıl sahipleri, hiç tanımadıkları o yabancı hakkında 'Hakkı olmayan meskene tecavüz' suçlamasıyla şikayette bulundu. Hiçbir şeyden habersiz kiracının ise dairede yaşamasına izin verdiler. 

Ankara da bir garip kiracı olayı: Yıllarca uğramadığı evinden kiracı çıktı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olaylarda sular durulmuyor. Haziran 2022 tarihinde uygulamaya alınan konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların katlanmasına neden oldu. 

Kiraları düşük kalan ev sahipleri, tahliye için mahkemelerin yolunu tutuyor ancak çoğu zaman kiracılar para bile verilse evden çıkmıyor. Bu nedenle ev sahipleri mağdur olduklarına dikkat çekerken, artık evlerini herkese kiraya vermeyeceklerini belirtiyor. 

Fahiş kira talepleri gayrimenkul piyasasında yeni bir enflasyonist dalgaya yol açabilir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan diri kırıklar için uyardı: 5.2, 6 ve 6.4 büyüklüğünde depremler... 

Depremden etkilenen köy evlerinde dönüşüm hızlanacak! Parsel büyüklüğü yetmeyen vatandaş da kendi evini inşa edebilecek!


 


Geri Dön