27 / 04 / 2024

Ankara'da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş'tan sosyal yardım müjdesi!

Ankara'da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş'tan sosyal yardım müjdesi!

2023 Temmuz ayında yapılan zam, emekli maaşlarından memnuniyetsizlik yarattı, çünkü yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin geçim sıkıntısı arttı. Ancak, ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan sevindiren bir haber geldi: ABB, geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere yardım eli uzatıyor. 



Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yüksek enflasyon karşısında geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere yönelik sosyal yardım müjdesi verdi. Emekli maaşına 2023 Temmuz ayında yapılan zamın emeklileri memnun etmemesi üzerine, ABB Başkanı Mansur Yavaş, belirlenen şartları sağlayan emekli vatandaşlara destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Başvuruların başladığı açıklanan sosyal yardım programı, emeklilere ekonomik rahatlama sağlamayı amaçlıyor.

Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler." ifadelerini kullandı.

Ankara da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş tan sosyal yardım müjdesi!

ABB EMEKLİ DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ankaralı emekli vatandaşlar, sosyal yardımlardan yararlanmak için belirlenen şartları sağladıklarında  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yapabilecekler. Başvuruların kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi amacıyla ABB tarafından özel bir başvuru sayfası oluşturuldu. Başvuru işlemleri, resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek. Emekliler, https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr adresini ziyaret ederek başvuru sürecini başlatabilirler.

Ankara da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş tan sosyal yardım müjdesi!

Emeklilere sağlanacak olan sosyal yardımların hangi şartlara bağlı olduğu ise henüz net olarak açıklanmadı. Ancak ABB'nin resmi web sitesinde başvuru süreci ve destek ödemesi hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı belirtiliyor.

Yüksek enflasyon ve ekonomik zorlukların yaşandığı günümüzde, yerel yönetimlerin sosyal yardımlarla vatandaşların yanında olması, ekonomik sıkıntıları hafifletme adına önemli bir adım olarak görülüyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal yardım müjdesi, Ankara'daki emekli vatandaşlar arasında sevinçle karşılanırken, diğer belediyelerin de benzer adımlar atmaları ve ihtiyaç sahibi kesimlere destek olmaları bekleniyor.

ANKARA BÜYÜŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU EKRANI!

Ankara da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş tan sosyal yardım müjdesi!

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Aralık 2021'de en düşük emekli maaşı 3500 TL olarak belirlenmişti. Ancak, Ocak 2023'te yapılan zamlarla önce 5500 TL'ye, ardından da 7500 TL'ye yükseltildi.

Emekli, dul ve yetim maaşı alanları sevindirecek haber: Ocak zammı planı gündemde!
SONDAKİKA! Az önce deprem mi oldu? En son ne zaman, nerede deprem oldu? 7 Ağustos 2023 son dakika deprem!
Altın fiyatları hızla düşüyor! Son dakika güncellemesi: gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet Altını bugün kaç TL?
Doları olan hemen buraya baksın! 1 dolar ne kadar, bugün euro kaç TL? 7 Ağustos 2023!

Geri Dön