Genel

Ankara'da icradan 1.3 milyon TL'ye satılık tarla!

Polatlı 1. İcra Müdürlüğü; Ankara, Polatlı'da yer alan 2 tarlayı satıyor. Toplam bedeli 1 milyon 324 bin 260 TL olan tarlaların ihalesi 19 Nisan'da yapılacak...

Verilen ilan şu şekilde;

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, evsafı, satış şartları:
1-Ankara İli, Polatlı İlçesi, Yenidoğan Köyü, Devretepe Mevkii, 246 parsel, 3 Cilt, 244 sayfada kayıtlı 13.400,00 m2 tarla vasıflı,
2-Ankara İli, Polatlı İlçesi, Yenidoğan Köyü, Devretepe Mevkii, 407 parsel, 5 Cilt, 400 sayfada kayıtlı 12.021,00 m2 tarla vasıflı taşınmazların kıymet takdirleri, Polatlı icra Hukuk Mahkemesi'nin 2010/155-E. 2010/196-K.sayılı 25.08.2010 tarihli kesin kararı ile kesinleşmiştir.
Gayrimenkulun geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır. 246 parsel numarasındaki tarlanın bedeli 603 bin TL olarak belirlenirken 407 numaralı tarlanın bedeli ise 721 bin 260 TL olarak belirlendi.

1-Satış 19/04/2011 günü saat 14.00 ile 14.25 arasında Polatlı 1. icra Müdürlüğü kaleminde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60T ve rüçhanlı alacaklılar varsa mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, gayrimenkul 29/04/2011 günü yukarda yazılı saatlerde Polatlı 1. icra Müdürlüğü kaleminde, 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonrasında en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malm tahmin edilen kıymetinin %40'mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-Açık arttırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit pey akçesi (TL) ya da bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve-süresiz (dosya numarası belirtilerek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde, kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi, ihale damga vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi birikmiş emlak vergi borçlan ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-lpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya IİK. 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimseye müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesholunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az 7 (yedi) gün önce yapılacak ilan ile yerinilir. Bu artırmada teklifin IlK. 129. maddedeki hükümlere uyulması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizciden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6-Şartname ilan tarihinden itibaren müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7-Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı görmüş ve kabul etmiş sayılacaklarım, başkaca bir bilgi almak isteyenlerin 2009/593 Tal. Sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları rica olunur.
(Ic.If. K. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Dosya No: 2009/593 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com