27 / 04 / 2024

Ankara'da ilginç ev ilanı: '2+1 evimi tutmak isteyen sigortamı yapacak...!'

Ankara'da ilginç ev ilanı: '2+1 evimi tutmak isteyen sigortamı yapacak...!'

Bazı ev sahipleri konut ilanı verirken istekleri oldukça şaşırtıcı oluyor. Bu ilanlardan biri de Ankara'dan geldi. İşte o ilan...



Ankara'da kiralık ev arayanları şaşkına çeviren bir ev ilanı yayımlandı. Buna göre ev sahibi, evini tutacak kiracısından taleplerini peş peşe sıraladı. 

Türkiye'de son 3 yılda artan kira fiyatları nedeniyle ev sahiplerinden birbirinden ilginç talepler geliyor.

Bu durumun son örneği ise başkentten kiralanmak istenen bir ev ilanında görüldü.

Ensonhaber.com'da yer alan habere göre, Keçiören ilçesinde bir ev sahibi, internete verdiği ilanda dairenin kira bedelini para karşılığı dışına çıkardı.

Böyle talep görülmedi: Asgari ücret primi yatırılarak sigorta yaptırmak...

Kiracısından beklediği bu kez daha farklıydı.

Ev sahibi, evinin kira bedelini 'Asgari ücret primi yatırılarak sigorta yaptırmak' olarak belirledi.

Tıpkı, bir maaşlı çalışan gibi kiracısından sigortasını yatırmasını bekleyen vatandaşın yazdıkları görenleri şaşkına uğrattı.

VATANDAŞLARDAN İLGİNÇ YORUMLAR;

Ankara da ilginç ev ilanı: 2+1 evimi tutmak isteyen sigortamı yapacak...!

Ankara da ilginç ev ilanı: 2+1 evimi tutmak isteyen sigortamı yapacak...!

Öte yandan Gayrimenkul veri analitiği şirketi REIDIN 2023 Ağustos Konut Kira Değerleri Araştırmasına göre, Türkiye geneli kiralık konut fiyat endeksi, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 10,04 yükselirken geçen senenin aynı dönemine göre ise yüzde 137,24 oranında artış gösterdi. 2018 yılından bugüne kadarki 5 senede ise kiralar ortalama yüzde 891,67 arttı.

REIDIN’in raporunda, en büyük üç şehir olan Ankara, İstanbul ve İzmir’deki kira değerlerindeki artışların ülke geneline göre daha düşük olduğu gözlemlendi. Ankara'da kira değeri artışı ortalama yüzde 8,41, İzmir’de yüzde 7,28, İstanbul’da ise yüzde 6,70 oldu. Üç büyük şehir arasında Ankara'da son bir senelik kira değeri artış 177,81 olurken, İstanbul’da yüzde 94,33, İzmir’de ise artış oranı yüzde 135,49 oldu. REIDIN’in son 5 senelik verilerinde ise 2018'den bugüne Ankara'daki kira artış oranı yüzde 1120,76 olurken, onu yüzde 843,80 ile İstanbul ve yüzde 801,23 ile  İzmir  takip etti.

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!


Geri Dön