Kent Haberleri

Ankara'da kent güvenliği alarm veriyor!

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Başkent sokaklarında yaşayan Suriyelilerin durumunun içler acısı olduğunu belirterek, sığınmacıların fiilen ve istatistik olarak kontrolden çıktığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Başkent sokakların da yaşayan Suriyelilerin durumunun içler acısı olduğunu belirtti. Suriyeli sığınmacıların Türkiye genelinde ve Ankara özelinde, fiilen ve istatistik olarak kontrolden çıktığına dikkat çeken Çetinkaya, "Mevcut önlemler ve yaptırımlar sıkıntıları gidermek için yeterli olmadı. Bu nedenle çok ivedi olarak kati tedbirlerin alınması gereklidir" dedi. 


Her semtte, sokaklarda ve parklarda konaklayan sığınmacılar bulunduğuna dikkat çeken Çetinkaya şunları söyledi: "2014 Ağustos ayı verilerine gore Ankara'da bulunan Suriyeli sığınmacıların sayısı 30 bin. Bilhassa Altındağ, Suriyelilerin yoğun ve kalıcı yaşadıkları yer haline geldi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hacıbayram Mahallesi'nde terk edilen gecekondular. Suriyelilerin kalıcı konaklama yerleri oldu. Ayrıca Hacılar ve Önder Mahallesi ile civarında gecekondularda kiracı olarak ikamet eden binlerce Suriyeli mülteci bulunmaktadır." 


Ostim, İvedik ve Siteler'deki atölyelerde işletmeler düşük maaş ile kayıt dışı Suriyeli işçiler çalıştırıldığını ifade eden Çetinkaya. "Bu yüzden de Türk işçiler ve Suriyeli işçiler arasında büyük gerginlikler ve düşmanlıklar ortaya çıkmaktadır. Suç işleyen Suriyeli mültecilerin kayıt ve kimlik bilgileri mevcut olmadığından haklarında idari ve adli takibat da yürütülememektedir. Dolayısıyla Ankara'da mevcut tablo, güvensiz sokaklar, her köşe başında perişan vaziyette dilenciler, sayısız asayiş vakası ve parklarda bizleri insanlığımızdan utandıran bir zavallılık şeklindedir." dedi.


Hürriyet Ankara