14 / 09 / 2024

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda? İşte Ankara'nın kentsel dönüşüm karnesi!

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda? İşte Ankara'nın kentsel dönüşüm karnesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 2019’da seçim meydanlarında Mamaklılara 10 bin konut sözü vermişti. Peki Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda? Kaç konut yapıldı? İşte Ankara'nın kentsel dönüşüm karnesi...


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi adıyla 10 bin konut 5 yıl içerisinde teslim edileceğini söylemişti. Peki Mamak'ta kaç konut yapıldı? Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

ANKARA'NIN KENTSEL DÖNÜŞÜM KARNESİ

Sabaha Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi adıyla yaptığı paylaşımlara AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın'dan tepki geldi.

Yalçın "Maalesef kentsel dönüşüm işinde Mansur Yavaş sınıfta kaldı. Yavaş 2019 seçimlerinden önce meydanlarda 'Mamak kentsel dönüşümde herkese haklarını teslim edeceğiz' demişti. Bu proje 15 bin konutu kapsıyordu. 5 bin konut AK Parti döneminde 2014-2019 yılları arasında teslim edildi.

2020'deki belediye meclisi toplantısında 10 bin konutun 5 yıl içerisinde teslim edeceğini ifade etti. Ancak geçen seçimden göz boyamak için daha bitmemiş 166 konutu apar topar teslim etti. Geçen gün de 252 tane teslim etti. Bugüne kadar toplam teslim edilen konut sayısı 418" dedi.

Ankara da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda? İşte Ankara nın kentsel dönüşüm karnesi!

ANKARA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

Yavaş,  mülkiyeti Ankara Büyük Şehir Belediyesi'ne ait Mamak Boğaziçi Mahallesi'nde yer alan,  Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanındaki hak sahiplerine taahhüt edilen konutlardan bir kısmının imalatı ve finansmanı amacıyla, 2886 sayılı Kanunun 36. Maddesi kapsamında kapalı teklif usulü ile kat karşılığı inşaat ihalesi yapmıştı.

Bu kapsama 2 adet arsa satışı gerçekleşmişti. Bu işin tahmini bedeli 807 milyon 723 bin 912 TL olarak belirlenmişti. Ayrıca alınan son karara göre Çankaya Dikmen Mahallesi'nde bulunan taşınmazların satış nedeni olarak da Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yaratılacak finansman olarak gösterilmişti. Ancak satılan onca taşınmaza rağmen kentsel dönüşüm projelerinde hiçbir ilerleme olmadı. 

Kentsel dönüşümde Yunanistan örnek alınabilir mi? 

Buğra Gökce: Sorun tabutunda yaşayan insanları kurtarmakken, uygulama rant yaratmak olmamalı! 

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Kurum görüşmesi açıklaması: Kentsel dönüşümle ilgili müşterek atacağımız adımları konuştuk!

İPA Başkanı Buğra Gökce'den kentsel dönüşüm açıklaması: Süreç doğru yönetilemedi!

Geri Dön