03 / 10 / 2024

Ankara'da kiralık konut arzı bir yılda yüzde 35 arttı!

Ankara'da kiralık konut arzı bir yılda yüzde 35 arttı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından, Başkent Ankara’da kiralık konutların sayısı 14 bine yükseldi. Kiralık konut arzı bir yılda yüzde 35 artış gösterdi. Kira fiyatları da yüzde 250 arttı.




Kira zammına iki yıl süresince uygulanan yüzde 25 zam sınırı konut sektöründe birçok yeni soruna neden oldu. Zam sınırlaması nedeniyle birçok ev sahibi kiracısı ile sorun yaşarken, mahkemeler tahliye davalarıyla doldu. Ev sahiplerini zam sınırlaması nedeniyle boş evlerini de kiraya vermek istemedi. Türkiye’de kira stoku azalırken, kira fiyatlarında da yüzde 250’lere varan artış yaşandı.

Temmuz ayında zam sınırlamasının sona ermesinin ardından, Ankara’da kiralık konut arzı artmaya başladı. Geçen yılın aynı ayında 9 bin civarında olan konut arzı,  bu yılın Ekim ayı itibariyle kiralık konut stoku 14 bine çıktı.

Ankara da kiralık konut arzı bir yılda yüzde 35 arttı!

KİRA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDER

Uzun bir aradan sonra kiralık konut arz-talep dengesinin yeniden dengeye oturduğunu ifade eden gayrimenkul ekonomisi ve pazarlama alanında faaliyet gösteren Ankaralı gayrimenkul şirketi Gayrimenkul PR yaşanan süreç ile ilgili değerlendirmede bulundu.

GayrimenkulPR yaptığı analizde, ‘Hükümetin konut sektörüne yönelik müdahaleleri, her zaman fiyat artışlarına neden oldu. Yüzde 25 kısıtlamasının sona ermesinden sonra evlerini boş tutan mülk sahipleri kiralığa sunmaya başladı” dedi.

Ankara’da konut amortisman süresinin ortalama 15 yıla düşmesi nedeniyle ev sahiplerinin kullanmadığı konutları aktif varlığa dönüştürmeye başladığına dikkat çeken GayrimenkulPR , “Eğer, kiracı tahliye davalarına istinaf yolu kapatılırsa, Ankara’da kiralık konut arzının daha da artacağını öngörüyoruz’ değerlendirmesinde bulundu.

 

İstanbul’da kiralar yüzde 56 arttı! En düşük kira bedeli emekli maaşının üzerine çıktı!

Emeklilere Ekim'e özel 16 bin 200 TL ek ödeme müjdesi! Şimdi açıklandı: QNB Finansbank emekli promosyon... 

İslam Memiş'ten hem altın hem de dolar için 48 saat uyarısı geldi!

Konutta metrekare fiyatı en pahalı 20 şehir belli oldu! Metrekare fiyatları 62 bin TL'yi aştı! 


Geri Dön