11 / 09 / 2024

Ankara'da simit fiyatlarına zam!

Ankara'da simit fiyatlarına zam!

Ankara'da simit fiyatlarına yeniden zam kararı alındığı açıklandı. Başkent Ankara'da simit fiyatları yüzde 50 zamla 15 TL'ye çıktığı kaydedildi.



Ankara'da 10 liradan satılan simit fiyatlarına zam geldiği açıklandı. Yapılan açıklamada, simit fiyatları yüzde 50 zamla 15 liraya çıktığı duyuruldu.

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre;  Ankara  Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarının 15 liraya çıkarılmasıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Delibaş "Her gün her şeye zam gelirken simit fiyatlarını sabitlemek akıl, mantık işi midir" diye konuştu.

Ankara da simit fiyatlarına zam!

Delibaş ocak ayında alınan zam kararına atıfla "Bununla ilgili Danıştay'a dava açtık. Sekiz aydır bu süreci bekliyoruz. Bu süreçte bir sürü esnaf dükkanını kapattı. Doğalgaza, elektriğe, hammaddeye, işçiye her gün zam gelirken bizim simidimizi sabitlemek akıl, mantık işi midir" diye ifade etti. 

Ankara'da Ocak 2024'te de simit fiyatlarının 10 liradan 15 liraya çıkarılması kararlaştırılmış fakat karar sonrasında iptal edilmişti.

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Eskişehir’de simide bir yılda yüzde 80 zam geldi!

İstanbul'da simide üçüncü zam! 12 liradan satılıyor!

Artık daha da alınmaz hale geldi! Yeni tarifeyle fiyat 10 TL'ye çıktı!

Simit Sarayı borsada ne zaman işlem görecek? Kaç lot verdi?


Geri Dön