01 / 05 / 2024

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı, evi ateşe verdi ve kaçtı. İşte ayrıntılar...



Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı evi ateşe verdi. Ankara'da meydana gelen olayda, Hasan Kayan (53), Mamak ilçesinde 3 katlı binanın üst katındaki evinde 2 senedir oturan kiracısı kirayı ödemediği için mahkemenin yolunu tuttu. 

Mahkeme, 1,5 sene içinde kirasını 2 defa ödeyen Şükrü K.'nın evden tahliyesi yönünde karar aldı. Bunun ardından, konut sahibi de kiracısından evini boşaltmasını istedi. 

Ankara da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kiracı, iddiaya göre dün akşam saatlerinde içeride kendisine ait eşyalarla beraber evi ateşe verdi ve kaçtı. Yangın, itfaiyenin müdahalesinin ardından söndürüldü. 

Fakat yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi. Polis evi yakan kiracıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Konut sahibi Hasan Kayan'ın oğlu Ahmet Kayan, kira bedelini istediklerinde 'geçinemiyorum' yanıtıyla karşılaştıklarına dikkat çekti ve "Kira yüksek değildi, 1500 TL idi. Yangından önce babamı bizzat kendisi arayıp 'Dava açarsanız konutu yakarım, zarar veririm' diye tehdit etmişti. Yapacağını da yapmış. Neyse ki can kaybı olmadı. Zamanında müdahale edilmiş, kimse mağduriyet yaşamamış. Kendisi kaçıp gitmiş. Polis onu zaten bulacaktır, bundan şüphe etmiyoruz. 6-7 ay önce dava açılmıştı, şu an sona erdi, kazandık. Konutu tahliye süreci başlamıştı" diye konuştu. 

Ahmet Kayan, evin içinde bir yıkım olmadığını fakat harabe hale geldiğini belirtti. 

Ankara da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Komşu Edip Bayram da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve "Kendisini 4 gün önce gördüm ve bana evi yakacağını söyledi. 'Bir şey olursa daireyi yakar giderim' dedi. Ben de ev sahibi ile görüşüp anlaşmasını belirttim ancak görüşmeyeceğini söyledi. Herhangi bir işte çalışmıyordu. Annesiyle birlikte yaşıyordu. O da terk edip gitmişti" ifadleerini kullandı.

Konut sahibinin avukatı Emre Burak Onat, kiracının 2 sene boyunca kira ödemeyi aksattığına dikkat çekerek, kiracının evi yakmasının ardından da konut sahibinin hakaret mesajları ve canına yönelik tehdit mesajları almaya devam ettiğini söyledi. 

Avukat, "Tam bir kiracı terörü ile karşılaşmış durumdayız. Müvekkilimizin can güvenliğinden endişeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Yapıkredi emekli promosyon ödemesi! Ykb emekli promosyon ne kadar? Yapı kredi emekli promosyon 2024!

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Mazota zam var mı? Seçim sonrası benzin, motorin, LPG litre fiyatı kaç TL oldu? Güncel akaryakıt fiyatları 2 Nisan 2024!


Geri Dön